Dünya Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti! Milyardere bir darbe de oğlundan

Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti! Milyardere bir darbe de oğlundan

22.06.2023 - 16:05 | Son Güncellenme:

Pazar gününden beri haber alınamayan Titan denizaltısında ünlü milyarder Hamish Harding'de bulunuyordu. Havanın da bitmesiyle büyük bir ihtimalle ölen Harding'in üvey oğlu babası aranırken yaptığı paylaşımla tepki çekti.

Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti Milyardere bir darbe de oğlundan

Dünya kaybolan Titan adlı denizaltıdan iyi haberler beklerken bugün saat 14:08 itibariyle bu umutlar suya düştü. Denizaltının 96 saatlik oksijen stoğu bitti, içerideki 5 kişi ise büyük bir ihtimalle artık hayatta değil. Oksijenin bitmesinden sonra açıklamalarda bulunan ABD Sahil Güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışmalarından vazgeçmeyeceklerini ve firmanın 'içeride hala hayatta olduklarını düşünüyoruz' ifadesini dikkate aldıklarını bildirdi. Şirketin kurucu ortaklarının iddialarına göre içeride 96 saatte daha fazla hayatta kalmak mümkün.

Haberin Devamı

ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Tuğamiral John Mauger, operasyonun 'aktif bir arama olmaya devam ettiğini' ve 'elverişli hava koşulları' sayesinde 'umutlu olduğunu' söyledi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GELEN SİNYAL UMUT OLDU

Çarşamba günü sabah saatlerinde suyun altından gelen sesler aslında ekipleri ümitlendirdi. Ancak 4 bin metre derinlikteki Titan'a ulaşma imkanları şu anki teknolojiyle bile çok kısıtlı. Aşağıdan gelen sadece belirli sinyaller yukarıya ulaşırken, buradan dibe gönderilen sinyallerin Titan'a ulaşması neredeyse imkansız. Çünkü hem nerede oldukları bilinmiyor hem de tuzlu su sinyallerin iletilmesine engel oluyor.

ABD'den gelen son açıklamaya göre söz konusu sinyal okyanusun kendisinden bile gelmiş olabilir. Bu konuya mesafeli davranan yetkililer net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Haberin Devamı

Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti Milyardere bir darbe de oğlundan

FRANSIZLARIN ARACI SUDA

Havanın da bitmesiyle artık ekiplerde ümidi kesti ancak Titan'ı su altından çıkarma çalışmaları hala sürüyor. Fransız denizaltısı an itibariyle dibe ulaştı ancak hala Titan'ı bulamadı. Söz konusu araç Titan'ı bulması durumunda yanında getirdiği kabloyla beraber onu yukarıya çekecek. Victor 6000 isimli araç ayrıca, bu tür derinliklerdeki karanlığın bir kısmını görmesini sağlayan güçlü ışıklara da sahip.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili Victor 6000 model aracın Titan'ı bulmasının haftalar sürebileceğini bildirdi.

İNGİLİZLER GELİYOR

İngiliz Magellan şirketi de bugün bölgeye uzaktan kumandalı bir aracını gönderecek. Ancak aracın bölgeye ulaşması 48 saat alacak.

Sualtı hekimi Dr. Ken Ledez, denizaltındakilerin havasız kalmasının artık tek problem olmadığını, araçtaki oksijen ve karbondioksit seviyelerinin kontrolünde ana rol oynayan elektrik gücünün de tükenebileceğine dikkat çekiyor. ABD Sahil Güvenliği, Titanik batığının etrafında yaklaşık 36 bin kilometrekarelik bir arama bölgesi şablonu çıkardı.

Ancak İngiliz araştırmacı Rob Larter, bu iki boyutlu şablonların çok da yardımcı olmadığını söylüyor. Larter, su üstündeki gemilerin su altını bulmasının imkansız olduğunu, bu nedenle derine ulaşabilecek uzaktan kumandalı araçların kullanıldığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti Milyardere bir darbe de oğlundan

ÜVEY OĞLU KONSERE GİTMİŞ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken denizaltında bulunan milyarder Hamish Harding'in üvey oğlu Brian Szasz'dan skandal niteliğinde bir paylaşım geldi.

Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Brian haberleri takip etmediğini belirterek popüler Punk-Rock grubu Blink-182'in konserine gittiğini duyurdu. Gelen tepkiler üzerine paylaşımını kısa sürede silen Brian eleştirilerin odağı haline geldi.

Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti Milyardere bir darbe de oğlundan

Brian söz konusu paylaşımına şu notu düştü:

'Burada olmak tatsız olabilir ama ailem Blink-182 şovunda olmamı isterdi çünkü bu benim en sevdiğim grup ve zor zamanlarımda müzik bana yardımcı oluyor'

Babası havasızlıktan ölürken konsere gitti Milyardere bir darbe de oğlundan