Dünya Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü! Türkiye'ye teşekkür...

Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü! Türkiye'ye teşekkür...

02.11.2022 - 17:18 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Yapılan açıklamaya göre; Blinken, Türkiye'nin girişimleri sonucunda tahıl koridorunun tekrar işlerlik kazanması nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Bakan Çavuşoğlu, ABDli mevkidaşı ile görüştü Türkiyeye teşekkür...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede, tahıl koridoru başta olmak üzere Ukrayna konusundaki son gelişmeler ele alınmıştır. Bakan Çavuşoğlu mevkidaşına tahıl anlaşmasının sorunsuz işlemeye devam edebilmesi için ülkemizin yaptığı girişimler hakkında bilgi vermiştir.  Blinken, Türkiye'nin girişimleri sonucunda tahıl koridorunun tekrar işlerlik kazanması nedeniyle teşekkürlerini iletmiştir. Görüşmede, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri ve F-16 filomuzun modernizasyonu konusu da gündeme gelmiştir. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, sıfır atık konusunda ülkemizin BM Genel Kurulu'na sunduğu karar tasarısı hakkında Blinken'a bilgi vermiştir" denildi.

Haberin Devamı

BM'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres adına bugün yapılan açıklamada “Genel Sekreter, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'dan tahıl, gıda maddeleri ve gübre ihracatı için güvenli gemi seyrini kolaylaştırarak Karadeniz Tahıl Girişimi'nin uygulanmasına devam ettiğine ilişkin duyurusunu memnuniyetle karşılamaktadır. (Genel Sekreter) Türkiye'nin diplomatik çabaları için minnettar ve bu hayati gıda tedarik hattını açık tutmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı BM Koordinatörü Amir Abdulla ve ekibine teşekkür ediyor” denildi.

Karadeniz Tahıl Girşimi’nde görev yapan BM Koordinatörü Amir M. Abdulla ise Rusya’nın devam etme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek “Türkiye’nin çalışmaları için minnettarım. Girişimdeki tüm taraflarla tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.