Dünya Balmain’den Paris kuşatması

Balmain’den Paris kuşatması

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris’te Gigi Hadid, Sara Sampaio ve Doutzen Kroes gibi isimlerin podyuma çıktığı Balmain defilesi izleyenleri büyüledi. Olivier Roustieng, yeni kreasyonuyla Balmain’in baş tasarımcısı olarak beşinci yılını kutladı

Balmain’den Paris kuşatması

Modanın başkenti Paris, İlkbahar/Yaz 2017 trendlerine yön veren tasarımcıları ağırlamaya devam ediyor. Önceki gün podyum, Balmain, Isabel Marant, Paco Rabanne, Rick Owens gibi isimleri ağırlarken, dün Kıbrıs Türkü asıllı Britanyalı moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan podyumdaydı. Olivier Roustieng’in baş tasarımcı olarak beşinci yılını kutladığı Balmain, süper modellerden oluşan ordusuyla ihtişamlı bir podyum geçişine imza attı. Gigi Hadid, Doutzen Kroes, Alessandra Ambrosio, Sara Sampaio gibi ünlü isimlerden oluşan Balmain’in askerleri, dün gerçekleşen defilesiyle Paris Moda Haftası’na damga vurdu.
Kemerler ön planda
Roustieng, pilili şifon etekler, Balmain çizgisindeki metalik jarse kombinezonlar, kristal görünümlü elbise ve pantolonlarla feminen siluetler elde ederken modern ve güçlü Balmain kadınını yansıttı. Roustieng, koleksiyonu hakkında yaptığı “Bu benim Paris’i görme şeklim” yorumuyla da kendi yarattığı parizyen kadını özetledi. Önceki defilelerden akılda kalan kalın bel kemerleri, bu yıl da koleksiyonun öne çıkan parçaları arasında yer alırken, makrome kumaşlar, pelerin detayı, transparan parçalar ve tüm feminenliği ile şifon alışılagelmiş Balmain çizgisini yansıttı.
Orman tonları ışıltısı
Roustieng’in tutarlı renk paleti bu yılda orman tonlarıyla ışıltıyı dengeledi. Defilenin ön sırasında ise her yaptığının yanı sıra giydikleriyle de olay olan Kim Kardashian vardı. Kardashian, koleksiyondan rol çalan elbisesiyle etkinliğin ilgi odağı olmayı başarırken, elbisesi dünya kamuoyunda olay olmayı başardı.
Modern Japon etkisi
Kıbrıs Türkü asıllı Britanyalı moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan, “Chalayan” markasının İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonunun Paris Moda Haftası kapsamında sergiledi. Modern Japon etkisininin yansıtıldığı koleksiyonda gömlekler ters döndü, asimetri ise yüzünü göstermeyi ihmal etmedi. Modern Samurayları andıran modeller, puf montları ve kurdeleleriyle podyumdaydı. Omuz dekoltesini günlük hayata adapte eden Çağlayan, yeni koleksiyonunda bu detaya sıkça yer verirken, platform topuklu sandaletler günlük şıklığın temsilcisiydi.