Dünya ‘Barış anlaşması için müzakerelere devam’

‘Barış anlaşması için müzakerelere devam’

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Münih Güvenlik Konferansına ev sahipliği yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşmede bir araya geldi. Aliyev ile Paşinyan, daha sonra baş başa görüştü, barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi konusunda mutabık kaldı.

‘Barış anlaşması için müzakerelere devam’

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Aliyev, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile konferans çerçevesinde üçlü görüşme gerçekleştirdi. Üçlü görüşmenin ardından Aliyev ve Paşinyan, baş başa görüştü. İki liderin görüşmesinde, her iki ülkenin dışişleri bakanlarına yakın zamanda yeniden bir araya gelerek barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi talimatı verildi. Aynı zamanda sınırların belirlenmesi ve çizilmesine ilişkin müzakerelerin de sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında sınırda gerilim yaşanmış, Paşinyan da, kabine toplantısında Azerbaycan’ın ülkesine topyekün savaş açma niyetinde olduğunu iddia etmişti.