Dünya Basın yerden yere vurdu, Trump 2 kelime söyledi: Büyük bir utanç

Basın yerden yere vurdu, Trump 2 kelime söyledi: Büyük bir utanç

02.06.2023 - 09:41 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden bir kez daha yere düştü. Ülkesinde büyük ses getiren olayda New York Post, Biden'a yönelik sert ifadeler kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden dün Hava Harp Okulu'nun mezuniyet törenine katıldı. Burada mezun olan öğrencilerle selamlaşan Biden, programın sonunda yerde bulunan bir kum torbasına takılarak yere düştü. Dünya basınında infial yaratan olayda korumalar Başkanı jet hızında yerden kaldırdı.

Haberin Devamı

Biden, geçtiğimiz yıl Başkanlık uçağı Air Force One'a binerken merdivenlerden ve Delaware'deki evinin yakınında bisikletinin üzerinde düştü.

Basın yerden yere vurdu, Trump 2 kelime söyledi: Büyük bir utanç

ABD BASINI YERDEN YERE VURDU

ABD basını ise Biden'ın son düşüşünü sert bir şekilde eleştirdi. New York Post, Biden'ın tökezlemesinin önemsiz bir olay olmaktan uzak olduğunu savundu.

Biden'ın tekrar seçilmesi durumunda 2029'a kadar görevde kalacağını hatırlatan gazete, Biden'ın göreve hazır olmadığını belirtti. Geniş analiz biçimindeki habere 'Biden'ın düşüşleri ulusumuz için büyük bir sorundur' başlığı atıldı.

Biden'ın geçmiş dönemlerdeki düşüşlerini de hatırlatan NYP, söz konusu olay hakkında 'Amerika Birleşik Devletleri büyük bir utanca ne kadar yakın?' ifadesini kullandı. Biden'ın görevde kalması durumunda 'Eskimişliğin sembolü olacak' sözlerini ekleyen NYP, genç bir başkanın göreve gelmesi gerektiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

'HALK SEMPATİ DUYUYOR'

2024 yılında Biden'ın başına herhangi bir kötü durum gelmesi durumunda Cumhuriyetçilerin seçimi kolayca kazanabileceğini de aktaran NYP, ABD halkının tutumuna da değindi. ve ABD'lilerin sağlık sorunları yaşayan siyasetçilere sempati duyduğunu belirtti.

80 yaşından sonra siyaset yapmanın ve özellikle ABD gibi büyük bir ülkede kampanyalar yönetmenin Biden için neredeyse imkansız olduğunu öne süren NYP, bütün bunların Trump'a karşı 'Ne kadar güçlü bir aday olabilir?' sorusunu seçmene sorduracağını bildirdi.

Basın yerden yere vurdu, Trump 2 kelime söyledi: Büyük bir utanç

TRUMP'DAN İLK TEPKİ

Öte yandan Biden'ın bir numaralı rakibi Trump'da konuyla ilgili yorum yaptı. Biden'ın başına gelenlerle sık sık dalga geçen en 76 yaşındaki Trump, 'Umarım yaralanmamıştır' dedi.

BBC'nin haberinde Biden'ın son olarak Şubat ayında doktor muayenesinden geçtiği belirtildi. Beyaz Saray doktoru Dr Kevin O'Connor o dönem konuyla ilgili şöyle dedi:

'Başkan göreve hazır durumda ve herhangi bir muafiyet veya düzenleme olmaksızın tüm sorumluluklarını tam olarak yerine getiriyor'

Basın yerden yere vurdu, Trump 2 kelime söyledi: Büyük bir utanç

İNGİLİZ MEDYASI: UTANÇ VERİCİ ANLAR

İngiliz DailyMail'de Biden'ın düşüşünü manşetten verdi. 'Utan verici anlarda Biden kendine güldü' başlıklı haberde Biden'ın geçmiş dönemlerde havayla tokalaşması ve diğer düşüşlerine geniş yer verildi.

Biden'ın daha sonra gazetecilere yaptığı şakaya da haberinde yer veren DailyMail, Biden'ın gülerek 'Kum torbasına takıldım' dediği anların videosunu da paylaştı.

Haberin Devamı

DailyMail'in kayıtlarına göre Biden, 2021 yılının ocak ayından beri tam 4 kez kameralar karşısında benzer şekillerde düştü.