Dünya Batı Şeria’da gündüz vakti infaz

Batı Şeria’da gündüz vakti infaz

09.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail güvenlik güçlerinin, dün Batı Şeria’da gündüz saatlerinde bir araca açtıkları ateş sonucu üç Filistinli yaşamını yitirdi.

Batı Şeria’da gündüz vakti infaz

Güvenlik güçleri, bunun “terör hücresine düzenlenen bir baskın” olduğunu belirtirken, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, baskını savundu ve bölgede terörizmle mücadelenin artırılması emri verdiğini söyledi. Görgü tanıkları ise, İsrail güçlerinin sivil araçlardan ateş açtığını, araçlardan birinin ise taksi olduğunu söyledi. Ölenlerin cenazeleri, yakınları tarafından teslim alınırken, taksilerin tavanlarında taşınması dikkat çekti. 

Haberin Devamı

TARTIŞMALI YASA

Öte yandan İsrail hükümeti, on binlerce Filistinli ailenin birleşmesini engelleyen kanun tasarısını Meclis’e sundu. Tartışmalı “Vatandaşlık ve İsrail’e Giriş Yasası”, İsrail vatandaşlarıyla evlenen Filistinlilerin oturma izni alması ve İsrail’e yerleşmesini engelliyor. 

Tasarı, sağcı İçişleri Bakanı Ayelet Shaked tarafından meclise sunulurken, bakanın, tasarının farklı versiyonunu sunan Dinci Siyonist Blok’tan Simcha Rotem’i desteklemesi parlamentoda tansiyonu yükseltti. Tasarının ilk okumasının ardından 120 milletvekilinden 44’ü lehte, 5 milletvekili ise aleyhte oy verdi. Tartışmalı yasa, Meclis’te iki kez okunduktan sonra oylama aşamasına geçilecek.