DünyaBeyninden 5 santimlik tenya çıktı

Beyninden 5 santimlik tenya çıktı

24.12.2014 - 22:45 | Son Güncellenme:

İngiltere’de 50 yaşındaki bir adamın beyninde 5 santimetrelik tenya çıkarıldı. Tenyayı inceleyen Chambridge Sanger Enstitüsü bilim adamları tenyanın hastanın Asya gezisinde çiğ olarak yediği kurbağa etinden gelmiş olabileceğini açıkladı.

Beyninden 5 santimlik tenya çıktı

Adamın beyninde dört yıl boyunca büyüyen “Spirometra erinacei europaei” tipi tenyanın, İngiltere’de ilk kez ortaya çıktığı belirtildi. Neuropatalog Andrew Dean, önce baş dönmesi ve kramp şikayeti ile hastaneye başvuran hastada tenyanın tesadüf olarak bulunduğunu söyledi. Focus dergisinin haberine göre, hasta, ameliyat sonrası sıhhatine kavuşmuş olarak Cambridge Üniversitesi Kliniği’nden taburcu oldu.
“Spirometra erinacei europaei” tipi tenyalar, genelde Akdeniz Bölgesi ve Doğu Asya’da bulunuyor. 75 santimetreye kadar büyüyebilen bu tenyalar, 8 milimetre kalınlığa ulaşabiliyor.

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar