Dünya Biden fena yakalandı! Kağıda dikkat

Biden fena yakalandı! Kağıda dikkat

27.04.2023 - 11:06 | Son Güncellenme:

Güney Kore'de ile imzalanan 'Washington Deklarasyonu' sonrası ABD Başkanı Biden kameralar karşısına geçti. Biden'ın açıklamalarından çok kameralara yansıyan ince bir detay dünyada gündem oldu.

Biden fena yakalandı Kağıda dikkat

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden 25 Nisan'da gelecek seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı. Twitter hesabı üzerinden bir de video yayınlayan Biden, seçim sloganını 'İşi bitirelim' olarak belirledi. Söz konusu video kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Haberin Devamı

SEÇİLİRSE 86 YAŞINDA GÖREVİ BIRAKACAK

Uzmanlar Biden'ın ilerlemiş yaşına sebebiyle seçim temposunu ne kadar ilerletebileceği kapsamında çekimser yorumda bulunuyor. Biden bir kez daha ABD Başkanı seçilirse, görevi bıraktığında 86 yaşında olacak.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ABD ile Güney Kore 'Washington Deklarasyonu' adı verilen anlaşmayı imzaladı. Buna göre ABD donanmasının Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı Kore Yarımadası'ndaki görünürlüğünün artacağı ifade edildi.

Biden fena yakalandı Kağıda dikkat

TOPLANTI GÜNDEM OLDU

Biden ile Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, imzaların atılmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya damga vuran küçük bir ayrıntı ise gözden kaçmadı.

Biden fena yakalandı Kağıda dikkat

HER ŞEY KAĞITLARDA YAZILI

Biden'ın elinde tuttuğu ve ara ara baktığı notların fotoğrafını çeken muhabirler dikkat çeken bir ayrıntıyı fark etti. Söz konusu notlarda Biden'a yöneltilecek sorular, soruları soracak gazetecilerin isimleri, çalıştığı kurum ve fotoğraflarının yer aldığını ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Biden'ın kendisine yöneltilecek sorulara önceden hazırlık yaptığı ve hatta soru soracak gazetecilerin isimlerinin telaffuzunun bile yazılı olduğu tespit edildi.

Biden'ın elindeki kağıtta ilk soruyu Los Angeles Times muhabiri Courtney Subramanian'ın soracağı ve soruların detaylarının yer aldığı belirtildi.

Biden fena yakalandı Kağıda dikkat

İLK DEĞİL

Öte yandan Joe Biden geçtiğimiz sene birçok ilginç harekete imza attı. Zaman zaman basın toplantılarının sonunda çıkacağı yeri karıştıran Biden bazen de boşlukla tokalaştı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan benzer bir olayda ise Biden'ın elindeki bir notta 'Siz, Roosevelt Odası'na gireceksiniz, katılımcılara merhaba dedikten sonra size ayrılan yere oturacaksınız' ifadesi yer alıyordu. Biden'ın basına yansıyan o anları sağlık sorunları yaşadığına yorumlanmıştı.

Biden fena yakalandı Kağıda dikkat