Dünya ABD'den gövde gösterisi! Zamanlama oldukça manidar

ABD'den gövde gösterisi! Zamanlama oldukça manidar

18.04.2023 - 13:44 | Son Güncellenme:

Aylardır devam eden süper güçlerin gerilimine ABD tarafından yeni bir yanıt geldi. Söz konusu görüntüler Pentagon'dan sızan gizli belgelerdeki Çin ordusunun potansiyelinin ortaya çıkmasından hemen sonra gündem oldu.

ABDden gövde gösterisi Zamanlama oldukça manidar

Son yıllarda dünyada yükselen tansiyonun baş aktörlerinden biri de Amerika Birleşik Devletleri. Washington 2022 yılında başlayan Ukrayna işgali sebebiyle Rusya, Tayvan konusunda restleştiği bir başka süper güç Çin ile karşı karşıya. Ukrayna'ya sayısız silah, savunma ve maddi destek sağlayan ABD, Pasifik'te Çin ile mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Çin, bölgede gerçek mermi ve füzeler kullandığı 'Keskin Kılıç' isimli bir tatbikat gerçekleştirdi. Günler süren tatbikat sonrası ABD donanması bölgeye gitti. “USS Milius” isimli gemi Tayvan Boğazı'ndan geçti.

ABDden gövde gösterisi Zamanlama oldukça manidar

GİZLİ BELGELERDE TAYVAN KONUSU

Washington Post gazetesi ise dün yaptığı haberde Pentagon'dan sızan dosyalara yer verdi. Söz konusu belgenin başrolünde ise bu sefer Çin ve Tayvan konusu vardı.

Belgelere göre olası bir işgalde Tayvan'ın hemen düşmesi, ABD'nin ise bölgede yenileceği yazıyor. ABD'li uzmanlar ise Tayvan'ın ABD'nin savunma hattından çok uzak olduğunu ve ordunun yardım götürene kadar çok geç olacağını bildiriyor.

ABDden gövde gösterisi Zamanlama oldukça manidar

CIA 4 YIL SONRASINI İŞARET ETTİ

CIA Direktörü William J. Burns, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, ordusunun 'HKO'nun yüzüncü yılı olan 2027'ye kadar Tayvan'ı ele geçirebilecek kapasiteye yükseltilmesi talimatını verdiğini söyledi. Burns, Xi ve diğer askeri liderliğinin bu işgalin başarılı olup olmayacağı konusunda şüpheleri olduğuna inandığını da aktardı.

Haberin Devamı

GÖVDE GÖSTERİSİ GİBİ KARELER

Bu gelişmelerden bir gün sonra ise ABD resmen gövde gösterisi olarak nitelendirilecek bir işe imza attı. Teksas, Wichita County'deki Sheppard Hava Kuvvetleri Üssü'nde çekilen inanılmaz görüntülerde 4.000 ABD askeri ve 80 uçak aynı anda piste çıktı.

Konuyla ilgili ABD ordusu bir de video yayınladı. 1 dakika 15 saniyelik görüntüde askerlerin birlikte çalıştığı anlar ve ordunun kabiliyetine yer verildi. Görüntülerin sonunda ise 'FLY FIGHT WIN' yani 'Uç, savaş, kazan' ifadesi ile video noktalandı.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

ÜST ÜSTE AÇIKLAMA GELDİ

ABD ordusunun 82. Eğitim Kanadı komutanı General Lyle K. Drew, 'Hava gücünün anahtarı olağanüstü askerlerdir ve olağanüstü askerlerin anahtarı olağanüstü eğitimdir' dedi.

80. Uçan Eğitim Tugayı'ndan Albay Brad Orgeron, etkileyici gösteri hakkında 'Başka hiçbir üs, bu kadar çok eğitim uçağını ve öğrenci havacıyı taşıyamaz' dedi.

'BİR RESİM BİN KELİMEYE BEDELDİR'

General Drew, 'Bir resim bin kelimeye bedeldir ve bu fil yürüyüşü gerçekten burada yaptığımız şeyin kapsamını ve büyüklüğünü gösteriyor' dedi.

Albay Orgeron ise söz konusu kareler ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

'Müttefiklerimiz onların yanında olduğumuzu bilsin. Potansiyel düşmanlarımıza karşı ordumuz ve dostlarımız ile birbirimize bağlıyız'