Dünya Biden sosyal medyadan paylaştı! 'Rusya için zafer olmayacak'

Biden sosyal medyadan paylaştı! 'Rusya için zafer olmayacak'

24.02.2023 - 18:36 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, "Ukrayna asla Rusya için zafer olmayacak" dedi.

Biden sosyal medyadan paylaştı Rusya için zafer olmayacak

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 1'inci yıldönümünde sosyal medya hesabından Ukrayna'ya destek mesajı paylaştı. Biden yaptığı paylaşımda, "Bir yıl önce Rusya Ukrayna'yı işgal ettiğinde söylediğimi bugün tekrarlayacağım. Bir imparatorluğu yeniden kurmaya kararlı bir diktatör, halkın özgürlük sevgisini yok edemez. Vahşet asla özgürlerin iradesini ezemez. Ve Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak. Asla" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile olan fotoğrafına yer verdiği paylaşımında ise, "Bugün, bombaların düşmeye başlamasından bir yıl sonra, Ukrayna hala bağımsız ve özgür. Herson'dan Harkiv'e Ukraynalılar topraklarını geri aldı. Ve geçen yıl Rusya'nın elinde tuttuğu toprakların yarısından fazlasında Ukrayna bayrağı bir kez daha gururla dalgalanıyor" dedi.

Biden sosyal medyadan paylaştı Rusya için zafer olmayacak

 

ZELENSKİY’DEN SAVAŞIN YIL DÖNÜMÜNDE ASKERLERE DEVLET NİŞANI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 1. yıl dönümünde başkent Kiev’de gerçekleştirilen törende Ukrayna askerlerini devlet nişanıyla ödüllendirdi.

Rusya’nın Ukrayna'ya başlattığı savaşta 1 yıl geride kaldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev’deki Ayasofya Manastırının önünde gerçekleştirilen törende ordu mensuplarına ve yakınlarına devlet nişanlarını takdim etti. Törende konuşma yapan Zelenskiy, şu anda ülkenin farklı yerlerinde ülke için savaşan, zaferi yaklaştıran, Ukrayna'nın zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olan savaşçılara minnettar olduğunu ifade etti. Zelenskiy, “Ukrayna için savaşan herkese şunu söylemek istiyorum. Sizinle gurur duyuyorum. Her birimiz sizinle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

30 dakika süren törende, savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için 1 dakikalık saygı duruşu da gerçekleştirildi.

Biden sosyal medyadan paylaştı Rusya için zafer olmayacak