Dünya Biden, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Biden, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

25.10.2023 - 00:01 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşmede İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların ele alındığını aktardı.

Biden, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, liderlerin Orta Doğu bölgesindeki durumu ele aldıkları belirtilerek, “Başkan, ABD'nin, ister devlet ister devlet dışı aktörlerden olsun, terör tehditleriyle karşı karşıya kalan ABD ortaklarının savunmasını tam olarak desteklediğini doğruladı” denildi.

Haberin Devamı

“İki lider, bölge genelinde istikrarı korumak ve çatışmanın yayılmasını önlemek için daha geniş diplomatik çabaların sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı” denilen açıklamada liderlerin, Mısır'dan Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılmasından memnun oldukları aktarılarak, “Sivillerin sürekli gıda, su ve tıbbi yardıma erişebilmesi için çok daha fazlasına ihtiyaç olduğunu kabul ettiler” ifadeleri kullanıldı.

Liderlerin Hamas tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için devam eden çabaları memnuniyetle karşıladıkları belirtilen açıklamada, her iki liderin de rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunduğu ifade edildi.
Liderlerin İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların sona ermesinin ardından İsrailliler ve Filistinliler arasında sürdürülebilir bir barış için çalışmanın önemine vurgu yaptığı aktarılan açıklamada, liderlerin yakın koordinasyon içinde kalma konusunda anlaştıkları ifade edildi.