Dünya Biden'ı öldürecekti, evi basıldı! MAGA Trumper: Ölmeden önce ajanlara el bombası attı

Biden'ı öldürecekti, evi basıldı! MAGA Trumper: Ölmeden önce ajanlara el bombası attı

10.08.2023 - 11:56 | Son Güncellenme:

ABD'de Biden'ı keskin nişancı tüfeğiyle vurmak istediğini belirten bir kişi, FBI ajanları tarafından öldürüldü. Olayın detayları ise dünya medyasında yankı uyandırdı.

Bidenı öldürecekti, evi basıldı MAGA Trumper: Ölmeden önce ajanlara el bombası attı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden programı kapsamında Utah eyaletine bir ziyarette bulunacaktı. Ziyaretten hemen önce raig Robertson isimli bir kişinin Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkat çekti ve olay yerine çok sayıda ekip gönderildi. İddianameye göre Robertson Facebook hesabı üzerinden Başkan Biden ile, eski Başkan Donald Trump hakkında suçlamalar yönelten Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg'ı ölümle tehdit etti.

Haberin Devamı

FBI UYARILDI

Öyle ki Robertson bir başka paylaşımında “Biden'ın Utah'a geleceğini duydum. M24 keskin nişancı tüfeğinin üzerindeki tozu temizliyorum" ifadelerini kullandı. Robertson, Mart ayında, Trump'a ait olan Truth Social adlı sosyal medya uygulamasında Bragg'a yönelik bir tehdit yayımladı. Bu paylaşım, FBI ajanları tarafından fark edildi. Şirket, FBI’yı uyardı.

FBI ajanları şüpheliyi ziyaret etti. Ancak Robertson FBI’a gönderinin “hayal ürünü” olduğunu ve “izin belgesi olmaksızın tekrar gelmemelerini” söyledi. Mesajlar Salı gününe kadar sürdü. Robertson, yaptığı son paylaşımında, “Belki de Utah, bu hafta bir keskin nişancının Biden'ı vurduğu yer olarak ünlü olur" diye yazdı.

1/4

2/4

3/4

4/4

'MAGA TRUMPER'

Bugün yerel saatle 18:15'de Robertson'ın evine FBI baskın düzenledi. AP'nin haberine göre sosyal medyada kendisini 'MAGA Trumper' olarak tanıtan Robertson, FBI yetkilileri ile işbirliği yapmaya yanaşmadı ve silahına sarıldı. FBI ajanları ise 75 yaşındaki Robertson'ı kısa sürede kendi evinde öldürdü. Kaynaklardan edinilen bilgilerde ayrıca Robertson'ın ölmeden önce ekiplere bomba attığı aktarıldı.

Haberin Devamı

BAŞKAN SESSİZ

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Robertson'ın Biden'ı öldürmeyi kesin olarak istediğine vurgu yapıldı ve Facebook üzerinden paylaştığı gönderiler üzerinden bu açıklama desteklendi. Öte yandan konuyla ilgili Başkan Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump'tan henüz açıklama gelmedi.