Dünya Bilerek AIDS bulaştırdı, kurbanın kız kardeşi peşini bırakmadı!

Bilerek AIDS bulaştırdı, kurbanın kız kardeşi peşini bırakmadı!

02.02.2022 - 11:09 | Son Güncellenme:

İtalya'da kız kardeşinin HIV nedeniyle ölmesinden sonra hukuk savaşı başlatan avukat abla, yeğeninin babasını parmaklıklar arkasına gönderdi. 22 yıl hapis cezası alan adamın AIDS olduğunu bilmesine rağmen on yıllarca birçok ilişki yaşadığı ve dört kadına daha HIV bulaştırdığı ortaya çıktı.

Bilerek AIDS bulaştırdı, kurbanın kız kardeşi peşini bırakmadı

Akdeniz'deki İtalyan adası Sicilya'da yaşayan Stefania Gambadoro, 2005 yılında esnaf Luigi De Domenico ile tanıştı. Stefania ve Luigi'nin ilişkileri üç yıl sürdü, bir erkek bebekleri dünyaya geldi.

Haberin Devamı

The Times'ın haberine göre, Çift 2008'de ayrıldıktan yedi yıl sonra Stefania kilo kaybetmeye ve ayakta duramamaya başladı. 2016 yılına gelindiğinde Stefania Gambadoro'ya AIDS teşhisi konuldu.

Hastalığı duyan Stefania'nın Sicilya Messina'daki yakınları yıkıldı, bir çocuk annesi kadının durumu giderek kötüleşti. İştahsızlık ve kan kanseri (lösemi) ile savaşan Stefania Gambadoro 2017'de yaşamını yitirdi.

45 yaşında hayatını kaybeden kadın 36 kiloya kadar düşmüştü ve ardında 12 yaşında bir erkek evlat bıraktı.

Bilerek AIDS bulaştırdı, kurbanın kız kardeşi peşini bırakmadı

Stefania'nın avukat ablası Silvia Gambadoro kardeşinin ölümünden bir ay sonra harekete geçti, halihazırda 58 yaşında olan Luigi De Domenico'nun peşine düştü.

Kardeşine AIDS teşhisi konulduktan sonra Luigi De Domenico'ya telefon açtığını belirten avukat, adamın kendisinin HIV pozitif olduğunu reddettiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Yıllar süren hukuk mücadelesinin ardından Luigi De Domenico Messina'daki mahkeme tarafından cinayetten suçlu bulundu. Dört kadına daha HIV bulaştırdığı belirlenen adam, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bilerek AIDS bulaştırdı, kurbanın kız kardeşi peşini bırakmadı

'İSİMSİZ MEKTUPLAR YAZDI'

La Repubblica gazetesine konuşan avukat Silvia Gambadoro, "Stefania, ailemiz ve hızlıca büyümek zorunda kalan yeğenim için yaptım" diyor:

"Adaleti nasıl sağlarım diye merak ettim. Luigi De Domenico ile ilişkisi olan kadınlara isimsiz mektuplar yazdım. Soruşturma ekibi iki kadının daha Luigi'den HIV kaptığını belirledi. Kadınlardan biri şikayetçi oldu ancak Bologna'daki mahkemede mahkumiyet çıkmadı. Luigi, mahkemede AIDS olduğunu bilmediğini savundu.

Bilerek AIDS bulaştırdı, kurbanın kız kardeşi peşini bırakmadı

Luigi De Domenico 1990 yılında hayatını kaybeden sevgilisinin kanserden öldüğünü söylüyordu ancak dedektifler kadının gerçekte AIDS'ten öldüğünü belirledi."

Sicilya Messina'daki mahkeme, 22 yıl hapis kararı verirken Luigi'nin Stefania'ya bilerek HIV bulaştırdığını kayda geçirdi.

İtalya'da iki yıl önce görülen benzer bir davada, 30 kişiye HIV bulaştırmaktan suçlu bulunan Valentino Talluto 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 2015 yılında bir kadının şikayeti üzerine açılan davada, hakim Talluto'ya 'ağır yaralama' suçundan mahkumiyet vermişti.

Haberin Devamı

Roma'da yaşayan Talluto'nun, HIV pozitif olduğunu öğrendiği 2006'dan 2015 yılına kadar onlarca kişiye bilinçli olarak virüs bulaştırdığı tespit edilmişti. Yüksek Mahkeme'ye de taşınan davada, Talluto'ya suçlama yönelten 57 kişiden 30'unun HIV testi pozitif çıkmıştı.