DünyaBir tek polisin uyandırdığını hatırlıyor! Dünya evine dönemeyen İrlandalı hostesi konuşuyor

Bir tek polisin uyandırdığını hatırlıyor! Dünya evine dönemeyen İrlandalı hostesi konuşuyor

10.07.2024 - 11:21 | Son Güncellenme:

Dubai'de yaşayan İrlandalı hostes, kocasından şiddet gördükten sonra 'intihara kalkıştığı' ve 'alkol içtiği' gerekçesiyle, hapis cezasıyla yüzleşiyor. Genç kadının alıkonulmasına İrlandalı siyasetçilerden de tepki yağdı.

Bir tek polisin uyandırdığını hatırlıyor Dünya evine dönemeyen İrlandalı hostesi konuşuyor

İrlandalı bir hostes kocası tarafından şiddete maruz kaldıktan sonra 'alkol içtiği' ve 'intihar etmeye kalkıştığı' gerekçesiyle Dubai'de mahsur kaldı ve şimdi hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN ŞİDDET

Bir tek polisin uyandırdığını hatırlıyor Dünya evine dönemeyen İrlandalı hostesi konuşuyor

Kendisini savunan 'Detained in Dubai' adlı (DiD) hukuk grubunun bir sözcüsü, Tori Towey'nin Güney Afrikalı kocasının, onu bıçakla tehdit ettiğini, yumruk attığını, ardından da kolunu banyo kapısına çarparak kırmaya çalıştığını ileri sürdü. Towey, saldırının ardından intihar etmeye çalıştığını, bu saldırının kendisinde ciddi morluklar ve yaralanmalara yol açtığını anlattı.

Ancak polis karakoluna götürüldükten sonra Towey, Dubai'deki bir mahkeme tarafından alkol tüketimi ve intihara teşebbüs suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor. Genç kadın, pasaportunun bloke edilmesi sebebiyle ülkeyi terk edemediğini ve İrlanda'ya geri dönemediğini aktardı.

Towey şöyle konuştu:

"Gelecek hafta mahkemede ne olacağını bilmiyorum. İrlanda'ya evime gitmeyi ve tüm bunları geçmişte bırakmayı çok istiyorum."

'HAYATTA OLDUĞU İÇİN ŞANSLI'

Bir tek polisin uyandırdığını hatırlıyor Dünya evine dönemeyen İrlandalı hostesi konuşuyor

DiD, Towey'in 'insan hakları ihlalleri ve işkence' ile bilinen bir hapishanede uzun bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Avukat Radha Stirling şunları söyledi: 

Haberin Devamı

"Dubai yetkililerine, Tori'ye yönelik suçlamaları acilen düşürmeleri, seyahat yasağını kaldırmaları ve annesiyle birlikte İrlanda'ya uçmasına izin vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. Tori'nin tecrübesi trajik ve açıkçası hayatta olduğu için şanslı. Tori, İrlanda'ya uçağını ayarladı ancak havaalanına vardığında kocası tarafından kendisine karşı açılan davanın iptal edildiği fakat seyahat yasağının devam ettiği söylendi. Polis seyahat yasağının kaldırılacağına dair güvence verdi ama bu asla gerçekleşmedi. Ertesi gün Tori ve kocası biraz şarap içtiler ve kocası öfkelenip onu bir ilişki yaşamakla suçladı."

Towey yaşadıklarının ardından intihara teşebbüs etti ve daha sonra bir polis karakoluna götürüldü.
Stirling sözlerine şöyle devam etti: 

"Hatırladığı bir sonraki şey ambulans ekibi ve polisin onu uyandırdığıydı. Karakola götürüldü ve tekrar eve dönmeden önce birkaç saat orada tutuldu."

Genç kadına desteğini sunan İrlanda'nın Sinn Féin Partisi lideri Mary Lou McDonald ise, Salı günü İrlanda Parlamentosu'na Towey'in pasaportunun bloke edildiğini ve İrlanda'ya dönemediğini söyledi.

İrlanda Dışişleri Bakanlığı yaptıkları açıklamada gazetecilere, 'durumun farkında olduklarını ve konsolosluk yardımı sağlandığını' kaydetti. Towey hakkındaki davanın 18 Temmuz'da mahkemede görülmesi bekleniyor.