Dünya Bu kareyi paylaşıp dalga geçti! Musk'tan Zelenskiy'e para göndermesi

Bu kareyi paylaşıp dalga geçti! Musk'tan Zelenskiy'e para göndermesi

02.10.2023 - 12:52 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin iş insanlarından olan X platformunun sahibi Elon Musk, Ukrayna lideri Zelenskiy hakkında yaptığı son paylaşım dünya medyasında infial yarattı.

Bu kareyi paylaşıp dalga geçti Musktan Zelenskiye para göndermesi

24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı resmen işgali başlarken birçok askeri uzman savaşın kısa sürede biteceğini, başta Cumhurbaşkanı Zelenskiy olmak üzere birçok siyasetçinin ülkeden ayrılacağını düşünüyordu. Ukrayna halkı ve ordusunun direnişi ve batı desteğiyle birlikte uzadıkça uzayan işgal süreci, 21. ayına girdi. Bu süreçte batılı ülkelerden sayısız tank, mühimmat, savunma sistemi ve para yardımı alan Ukrayna'nın son isteği ise F-16 uçakları.

Haberin Devamı

JET SKİ OPERASYONU

Yaz mevsiminin başından beri karşı saldırıya geçen Ukrayna ordusu, F-16 uçakları olmadan Ruslara havada üstünlük kuramadıklarını ve cephe hattında istediği başarıların gelmediğini söylüyor. ABD ise söz konusu jetleri en erken 2024 yazında teslim etmek istiyor. Karşı saldırı kapsamında dün Kırım'a bir saldırı daha düzenleyen Kiev, Ruslara ait bir deniz üssüne çıkmayı başardı ve haberleşmE ağını devre dışı bırakmayı başardı. Jet skiler ile gerçekleştirilen gelişme kısa sürede dünya medyasında manşet oldu.

Bu kareyi paylaşıp dalga geçti Musktan Zelenskiye para göndermesi

ZELENSKİY BEYAZ SARAYDA

Geçtiğimiz hafta Zelenskiy, Joe Biden ile yaptığı görüşmede ülkesine yapılan yardımlara yenilerinin eklenmesini talep etti. Washington'u desteğini artırmasını isteyen Zelenskiy, daha fazla silah ve NATO üyeliğini gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Biden ise bugün yaptığı açıklamada Amerika’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin kesilmesine hiçbir koşulda izin vermeyeceklerini bildirdi. Biden, McCarthy’nin ( Temsilciler Meclisi Başkanı) Ukrayna halkına olan bağlılığını sürdüreceğini ve bu kritik anda Ukrayna’ya yardım etmek için gereken desteğin geçişini sağlayacağını umduğunu kaydetti.

Bu kareyi paylaşıp dalga geçti Musktan Zelenskiye para göndermesi

ELON MUSK DALGA GEÇTİ

Sık sık yaptığı çıkışlarla dünya medyasında gündem olan Elon Musk ise X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda Zelenskiy'i tiye aldı. İnternette fenomen olan bir fotoğrafa Zelenskiy'nin kafasının yerleştirildiği kareyi paylaşan Zelenskiy söz konusu kareye '5 dakikalığına 1 milyar dolarlık yardım istemeyince' notunu düştü. Musk'ın söz konusu paylaşımına ise başta Ukraynalılar olmak üzere birçok insan tepki gösterdi.

Bu kareyi paylaşıp dalga geçti Musktan Zelenskiye para göndermesi