Dünya Bu kez o açtı ağzını...

Bu kez o açtı ağzını...

05.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden’ın, geçtiğimiz günlerde “eski başkan Donald Trump ve yandaşlarının demokrasiyi tehdit ettiği” yönündeki açıklamasına yanıt gecikmedi.

Bu kez o açtı ağzını...

Nitekim Trump, Pensilvanya’da Cumhuriyetçi Parti’den Senato yarışına giren Dr. Mehmet Öz ve valiliğe aday olan Douglas Mastriano’yu desteklemek için katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Biden’a sert eleştiriler yöneltti. Trump, FBI, Adalet Bakanlığı ve Dr. Öz’ün rakibi Demokrat John Fetterman’ı da hedefine aldı, Florida’daki evi Mar-a-Lago’ya yapılan baskını “utanç verici” diye niteledi. Trump, “FBI ve Adalet Bakanlığı, kendilerine ne yapacağını ve ne zaman yapacağını söyleyen aşırı solcu alçaklar, avukatlar ve basın tarafından kontrol edilen vahşi birer canavara dönüştü” dedi. Trump, 2020’deki seçimlerde hile yapıldığı iddiasını tekrarladı ve Ocak 2021’deki Kongre baskınına katıldığı için ceza alan kişileri savundu. Independent Türkçe’nin aktardığına göre Trump, Demokrat Parti’nin ifade özgürlüğüne darbe vurduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Biden’ın Pensilvanya’da 1 Eylül’de düzenlediği mitingdeki ifadelerini de eleştiren Trump, “Bir Amerikan başkanının şimdiye kadar yaptığı en gaddar, nefret dolu ve ayrıştırıcı konuşma” ifadesini kullandı, “Gerçek şu ki Biden devlete düşman. O ve onu kontrol eden grup devlete düşman” dedi.

Öte yandan eski başkan, Pensilvanya’da desteklediği Dr. Öz ve Mastriano’nun “Amerika’yı yeniden harika yapacağını” belirtti. Ayrıca Öz’ün rakibi Fetterman’ın eroin, kokain, metamfetamin ve fentanil kullandığını ileri sürdü. Trump, 2024 seçimlerinde aday olup olmayacağına dairse “Beklemeniz gerekiyor” ifadesini kullandı.