DünyaBüyük saldırı başladı iddiası

Büyük saldırı başladı iddiası

03.08.2014 - 20:49 | Son Güncellenme:

IŞİD'in Dohuk-Musul arasında bulunan Irak'ın en büyük barajı olan Musul barajını elegeçiridiği ididaları kesinlik kazanmadı. Milliyet'in ulaştığı bir Kürt kaynak, barajın hala peşmergelerin denetiminde olduğunu ve bölgede bir çatışma yaşanmadığını belirtti.Nerina Azad adlı Kürt internet sitesi, Kürdistan Birliklerinin IŞİD'e karşı büyük ve kapsamlı taarruza geçtiğini ileri sürdü

Büyük saldırı başladı iddiası

Şengal'e giren IŞİD militanlarının ilçede katliama başladığı bildirildi. Şengal'e bağlı Tıl Izer köyünde aynı aileden 12 kişi öldürüldü. Xendan adlı Kürt internet sitesi ise Şengal merkezinde 31 Ezidi Kürdün IŞİD tarafından infaz edildiğini duyurdu. Tahrip edilen Ezidi mabedleri arasında tarihi değerdeki Seyde Zeyneb türbesi de bulunuyor.

Bu arada Musul'dan Suriye'ye açılan Rabia sınır kapısındaki KDP peşmergelerinin tamamının geri çekildiği, kapının korumasının YPG ve Süleymaniye bölgesinden bölgeye sevkedilen bin 500 KYB peşmergesi tarafından korumaya alındığı öğrenildi. IŞİD saldırısı nedeniyle bölgeden çekilen KDP peşmergelerinden 400'ünün ise Rojava bölgesine geçerek YPG'ye sığındığı iddia edildi.

"Barzani Komutasında Büyük Saldırı Başladı" idiası
Nerina Azad adlı Kürt internet sitesi, Kürdistan Birliklerinin IŞİD'e karşı büyük ve kapsamlı taarruza geçtiğini ileri sürdü. Haberde "Bizzat Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin komuta ettiği Kürdistani Güçler dört bir koldan, ağır silahların eşliğinde Şengal civarında kümelenmiş IŞİD çetelerine karşı saldırı başlattılar. Bugün gerçekleştirilen ve Savunma Bakanı ile Ordu Komuta kademesinin katıldığı büyük toplantıda alınan kararlar gereği, önceden planlanmış ve yine bugün Hewler havaalanına uçaklarla ulaştırılan çok sayıda ağır silahların da kullanıldığı büyük çaplı kuşatma operasyonuna start verildi. Cephede bulunan peşmerge komutanlarından edindiğimiz bilgi bu saldırının çok kapsamlı ve uzun süreli bir saldırı olarak planlandığı şeklinde" denildi.

Müslüman olmayan öldürülecek anonsu
Şengal'den kaçan büyük bölümü kadın ve çocukların oluşturduğu aileler ilçenin yakınlarında bulunan Şengal dağına sığınırken, dağlık bölgenin IŞİD tarafından kuşatıldığı bildrildi. IŞİD güçlerinin dağdaki halka megafonlarla "Müslüman olun" çağrısı yaparak sabaha kadar süre tanıdı. Çağrıda müslümanlığı kabul etmeyenlerin tamamının öldürüleceği belirtildi.
Şengal yakınlarındaki köylerden kaçan çok sayıda aile ise araçlarıyla Rojava bölgesi ve Dohuk tarafına kaçtı.

KEŞFETYENİ
Survivor yarışmacıları birbirine girdi! 'Sende karakter yok'
Survivor yarışmacıları birbirine girdi! 'Sende karakter yok'

Cadde | 04.06.2025 - 11:06

Canlı yayında açıklamalarda bulunan İsmail'e Asena'dan jet hızında yanıt geldi.

Yazarlar