Dünya Canavar can aldı

Canavar can aldı

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Canavar can aldı

ABD’nin korkusu Florence Kasırgası ülkeyi vurmaya başladı. Kuzey Carolina’da 1’i bebek 4 kişi yaşamını yitirirken, cadde ve evler sular altında kaldı, çatısı uçan bir otelde mahsur kalan 70 kişi kurtarıldı.

Haberin Devamı

620 bin kişi elektriksiz

ABD’nin korkulu rüyası Florence Kasırgası, Kuzey Carolina Eyaleti’nde etkisini göstermeye başladı. Kuzey Carolina’nın Wilmington’da kasırga nedeniyle evlerinin üzerine ağaç düşen bir anne ile bebeği hayatını kaybetti. Hampstead kentinde de kalp krizi geçiren bir kadın yaşamını yitirdi. Lenoir kentinde ise jeneratörün fişini takmaya çalışan bir erkeğin elektrik çarpması sonucu öldüğü belirtildi. Kuzey Carolina kıyılarında dalgaların boyu 3 metreye ulaşırken, 620 bin kişi elektriksiz kaldı.

2 bin uçak seferi iptal

2 bin uçak seferi iptal edilirken, Jacksonville kentinde bir otelin çatısı uçtu. Mahsur kalan 70 kişi ilk yardım ekiplerince kurtarıldı. Rüzgârın saatteki hızı 220 kilometreyi bulduğu bölgeyi terk edenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Kasırganın 2 günde, bölgeye getireceği yağmurun 8 aylık yağışa eşdeğer olacağı açıklandı. Kasırganın 170 milyar dolarlık hasara yol açabileceği tahmin ediliyor.