Dünya Çeçen lider Kadirov paylaştı! 20 bin kişinin öldüğü şehirden şok görüntüler...

Çeçen lider Kadirov paylaştı! 20 bin kişinin öldüğü şehirden şok görüntüler...

27.03.2022 - 13:57 | Son Güncellenme:

Bir aydır devam eden Rus işgalinden şoke edici görüntüler gelmeye devam ediyor. Çeçen askerlerin çektiği ve Telegram kanalında paylaştığı görüntüler kelimenin tam anlamıyla tüyler ürpertici

Çeçen lider Kadirov paylaştı 20 bin kişinin öldüğü şehirden şok görüntüler...

Bir grup Çeçen savaşçı, Ukrayna'nın kuşatma altındaki Mariupol kentinde sivillerin yaşadığı binalarına ağır makineli tüfeklerle saldırdı. Kremlin'in müttefiki Çeçen savaş ağası Ramzan Kadirov tarafından paylaşılan görüntüler, yıkılan apartman bloklarındaki mermilerle oyulmuş binalar gözler önüne serdi. Çeçen askerlerinin kutlamalarını da görüntülere yansıdı. Kamuflaj desenli askeri giysiler askerler kameraya doğru yumruklarını salladı.

Haberin Devamı

Kadırov, Telegram kanalında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın işgalini haklı çıkarmak için kullandığı repliği papağan gibi tekrarlayarak, savaşçılarının "Nazilerin topraklarını" temizlediklerini iddia etti.

CEHENNEMDEN FARKSIZ

Mariupol, Putin'in 24 Şubat'ta ordularına Ukrayna'ya girmesi emrini vermesinden bu yana en yoğun çatışmalardan bazılarına tanık oldu. Rus kuvvetleri, şehri ayrım gözetmeksizin bombalıyor ve şehrin büyük bir bölümünü yerle bir ediyor.

Çeçen lider Kadirov paylaştı 20 bin kişinin öldüğü şehirden şok görüntüler...

ÖLÜLERİ DERME ÇATMA MEZARLARA GÖMDÜLER

Yetkililer, güneydeki liman kentinde en az 2 bin 400 sivilin öldürüldüğünü söyledi. Ancak gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olmasından korkuluyor. Bir yetkili bu ayın başlarında 20.000 kadar insanın öldürülmüş olabileceğinden korktuğunu söyledi. Bölge sakinleri toprak çözülürken ölüleri derme çatma mezarlara gömdü. 

Haberin Devamı

Kentin belediye başkanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron insanların Rusya'ya gitmesine yardımcı olacak bir plan önereceğini söyledikten sonra, Fransa'nın Ukrayna büyükelçisi ile sivilleri tahliye etme seçenekleri hakkında konuştuğunu söyledi.

SOKAKLARDA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Ulusal televizyonda konuşan Belediye Başkanı Vadym Boichenko, şehir merkezinde sokak çatışmalarının yaşandığını, Rus işgalciler tarafından kuşatılmış şehirdeki durumun kritik olmaya devam ettiğini söyledi.

Çeçen lider Kadirov paylaştı 20 bin kişinin öldüğü şehirden şok görüntüler...

Kadirov Perşembe günü kuvvetlerinin Mariupol belediye binasını almak ve Rusya bayrağını çekmek için Ukrayna savunmasını deldiğini iddia etti ancak bu iddia doğrulanmadı.

Çeçen ordusu, askerlerini hareket halindeyken gösteren Hollywood'dan ilham alan videolarıyla tanınıyor.

Kadıiov'un videosunda ayrıca askerlerinin bir sivilin dışarı çıkmasına yardım etmek için bir binanın penceresinden tırmandıkları görülüyor. Ancak o sırada askerler şiltenin yanından geçerken, kimsenin taşındığı görülmedi. Bunun yerine, güneş gözlüğü takan ve Instagram fenomenlerini andıran bir şekilde sırıtarak poz veren bir dövüşçü, etrafındaki yıkım sahnesini göstermek için kamerasını çevirdi.

Haberin Devamı

Çeçen birlikleri, Rusya Ulusal Muhafızlarına yerleştirildi ve işgalin başlamasından bu yana Ukrayna'da savaşıyor. Kadirov'un savaşçılarından oluşan bir ekibin, Ukrayna lideri Volodymyr Zelensky'yi öldürmek için gönderildiği, ancak Ukrayna güçleri tarafından imha edildiği haberleri geçtiğimiz haftalarda gündeme bomba gibi düşmüştü.

Savaştan önce 400 bin kişiye ev sahipliği yapan Mariupol'dan gelen görüntüler, yıkılan binaları, yanmış araçları ve erzak almak için korkarak dışarı çıkan insanları gözler önüne seriyor.