Dünya Çin'de anaokuluna saldırı! 3'ü çocuk 6 kişi öldü

Çin'de anaokuluna saldırı! 3'ü çocuk 6 kişi öldü

10.07.2023 - 09:14 | Son Güncellenme:

Sabah saatlerinde bir anaokuluna yönelik düzenlenen saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi bıçaklanarak hayatı kaybetti. Olayın görüntülerini ise bölgede bulunan bir kişi anbean kaydetti.

Çin'in güneydoğusundaki Guangdong eyaletinde bir anaokuluna düzenlenen bıçaklı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Polis, Lianjiang kasabasında Wu soyadına sahip 25 yaşındaki bir adamı tutukladıklarını söyledi. Saldırı Pazartesi günü yerel saatle 07:40'ta meydana geldi, şüpheli ise 20 dakika sonra yakalandı.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA SES GETİRDİ

Anaokulunun yakınında çalışan bir dükkân sahibi çevrenin güvenlik çemberine alındığını söyledi. Saldırı, Çin sosyal medya platformlarında yaygın bir tartışmaya yol açtı. Anaokulunun yakınında çalışan bir dükkân sahibi çevrenin güvenlik çemberine alındığını söyledi.  Saldırı, Çin sosyal medya platformlarında yaygın bir tartışmaya yol açtı.

YILLARDIR SÜREN PROBLEM

Öte yandan son yıllarda Çin'de anaokullarına yönelik saldırılar artış gösterdi. Çinli yetkililer, 2010'dan bu yana okulların etrafındaki güvenliği artırarak bu olaya çözüm bulmaya çalıştı.

BBC'nin haberine göre anaokulu saldırılarını gerçekleştiren faillerin çoğu erkek. Topluma karşı kin güden bu insanlar ABD, Japonya, Avrupa gibi dünyanın birçok yerinde zaman zaman ortaya çıkıyor. Ancak uzmanlar, Çin'deki kitlesel bıçaklama olaylarındaki bariz artışın bazı ek nedenleri olabileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Çinde anaokuluna saldırı 3ü çocuk 6 kişi öldü

BASKICI POLİTİKALAR

Bunun en büyük sebebi olarak Kovid-19 salgını süresince hükümetin dünyanın diğer ülkelerine nazaran daha baskıcı bir politika izlemesi. Günlerce hatta aylarca evlerinden çıkmayan insanların psikolojisinin olumsuz etkilendiği düşünülüyor.

HÜKÜMET DETAYLARI YASAKLADI

Bahsedilen diğer olası faktörler, Çin toplumunda genç erkeklere uygulanan yüksek stres ve yüksek beklentilerdir. Bunlar, genç işsizliği ve genişleyen zengin-fakir ayrımıyla daha da kötüleşiyor. Taklit saldırılardan korkan Pekin, devlet medyasının Pazartesi günü anaokulunda yaşanan olayın tüm ayrıntılarını yayınlamasına da izin vermiyor.