Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı

03.01.2024 - 17:18 | Son Güncellenme:

İran’ın Kirman eyaletinde meydana gelen patlamalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan İrana taziye mesajı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, 'İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleştirilen menfur terör saldırılarından derin üzüntü duyduk. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.' dedi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Patlamaya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, 'İran’ın Kirman şehrinde düzenlenen terör eylemi sonucunda çok sayıda can kaybı ve yaralanma meydana geldiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor; dost ve kardeş İran halkına ve hükümetine başsağlığı, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.' denildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Dünyanın her yerinde barışın, huzurun tesis edilmesi ve terörün son bulması için tüm insanlık olarak ortak ve kararlı bir mücadele zeminini hep birlikte inşa etmeliyiz.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleşen terör saldırılarını lanetliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, dost ve kardeş İran halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.