Dünya Dijital detoksa ilgi artıyor

Dijital detoksa ilgi artıyor

09.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da gerçekleştirilen bir ankete göre, ‘dijital detoks’ olarak da adlandırılan ‘akıllı telefonlarda sanal dünya ve sosyal ağlarda geçirilen sürenin kısıtlanmasını’ öngören harekete, ilgi gün geçtikçe artıyor

Dijital detoksa ilgi artıyor

Olumlu düşünülüyor

Haberin Devamı

Sağlık sigortası kurumlarından Barmer’in ‘Almanya’da uyku sağlığı’ isimli anketinin sonuçları açıklandı. Buna göre, ankete katılanların yüzde 37’si akıllı telefon kullanımı gibi dijital dünyada geçirilen zamana yönelik yapılan kısıtlamaları olumlu buldu. Ankete katılanların yüzde 13’ü kendisinin de bir dönem dijital detoks uyguladığını belirtirken, katılımcıların dörtte birininse bu harekete katılmayı ciddi olarak düşündüğü ortaya çıktı.

Uyku sorunu yapıyor

Ankete katılan her dört kişiden biri uyku sorunu çektiğini belirtti. Psikolog Andrea Jakob-Pannier, “Birçok insan çevirim içi geçirdikleri süreyi kısıtlamak istiyor” açıklamasını yaparak, akıllı telefon ve internet kullanımına bilinçli şekilde molalar getirmeyi, bunun için örneğin telefonu uçuş moduna alınmasını, telefonun yemek sırasında kullanılmamasını ve yatak odasında da tutulmamasını önerdi.