Dünya Doktorlar teşhis koyamadı! Gizemli hastalık 627 kişiye bulaştı

Doktorlar teşhis koyamadı! Gizemli hastalık 627 kişiye bulaştı

15.04.2023 - 13:17 | Son Güncellenme:

Kenya'da ortaya çıkan ve doktorların tanı koyamadığı hastalık 627 kişiye bulaştı. Konuyla ilgili ülkenin sağlık bakanlığından jet hızında açıklama geldi.

Doktorlar teşhis koyamadı Gizemli hastalık 627 kişiye bulaştı

Kenya Sağlık Bakanlığı, ülkenin Kakamega bölgesinde salgın hastalığın patlak verdiğini açıkladı. Açıklamada, henüz tespit edilemeyen hastalık sebebiyle 4 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı Sağlık Genel Müdür Vekili Patrick Amoth 14 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada, hastalık salgınının meydana geldiği iki ortaokulun soruşturma devam ederken kapatıldığını söyledi. Kenya'nın başkenti Nairobi'deki durumu açıklayan Amoth şu sözleri kullandı:

'14 Nisan 2023 itibarıyla 627 kişi hastalandı. Şu anda bölgedeki sağlık kuruluşlarına 19 öğrencinin durumu stabil olarak kabul ediliyor'


Sağlık Bakanlığı personelinin, garip hastalığın olası nedenlerini doğrulamak için toplanan numunelerin daha ayrıntılı analizlerine devam ettiğini sözlerine ekledi ve Kenya vatandaşlarından dikkatli olmalarını ve herhangi bir şüpheli vaka olması durumunda en yakın sağlık kuruluşlarına haber vermelerini istedi.

BELİRTİLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan yetkililer salgının belirtilerini de açıkladı. Açıklamada, hastalığın ateş, karın ağrısı, istifra ve ishal gibi belirtilerinin olduğu aktarıldı. Salgın nedeniyle iki okulda eğitime ara verilirken hastalıkla ilgili incelemenin devam ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

GEÇEN AY MARBURG KRİZİ YAŞANDI

Öte yandan geçtiğimiz ay Tanzanya'da ortaya çıkan Marburg virüsü 5 kişinin ölümüne neden oldu. Son derece bulaşıcı olan virüs, ateş, kas ağrıları, ishal, kusma ve bazı durumlarda aşırı kan kaybı nedeniyle ölüm gibi semptomlarla Ebola'ya oldukça benzer.

Son yıllarda neredeyse tamamı Afrika'da olmak üzere yüzlerce insan virüsten ötürü hayatını kaybetti. Söz konusu virüsün ise şimdilik bilinen bir tedavi yöntemi ve aşısı bulunmuyor.