Dünya Efsaneyi ömrünce ayakta tutan kadın

Efsaneyi ömrünce ayakta tutan kadın

05.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

24 Ağustos’ta hayatını kaybeden The Rolling Stones’un efsanevi davulcusu Charlie Watts, birçok rock müzisyeninin aksine çapkın değildi. Watts’a “mazbut” sıfatını kazandıran hep desteğini gördüğü eşi Shirley’ye duyduğu büyük aşktı...

Efsaneyi ömrünce ayakta tutan kadın

Charlie Watts dünyayı kasıp kavuran, pek çok insanı peşinden koşturan The Rolling Stones’un parlak ışıklara çıkmayan davulcusuydu. 24 Ağustos’ta yaşamını yitiren Watts’ın ardından herkes onun harika bir müzisyen ve mütevazı bir rock star olduğunu dile getirdi. Rockçıların başına koyduğumuz hızlı, heyecanlı, çapkın sıfatlarını taşımıyordu Watts. O tam anlamıyla mazbut bir müzisyendi... Hele de The Rolling Stones’un diğer üyelerini düşünürsek. Ona ‘mazbut’ sıfatını kazandıran eşi Shirley’ye duyduğu aşktı belki de. 57 yıl birlikte olduğu eşi Shirley. Hep yanında olan, Watts’ın deyimiyle “inanılmaz bir kadın” olan Shirley. Tıpkı eşi gibi ışıkların önüne çıkmayı sevmeyen, sade bir hayatı seçen Shirley Ann Shepherd.

Haberin Devamı

Efsaneyi ömrünce ayakta tutan kadın

1964’te evlendiler

Watts ile Shirley davulcunun bir dönem dahil olduğu Alexis Korner’s Blues Incorporated grubunun ilk provasında 1961’de tanıştılar. Shirley o dönem heykel öğrencisiydi. 1963’te The Rolling Stones’e katılan Watts, 1964’te Shirley ile evlendi. Her ne kadar sonra yaptığı söyleşilerde, şöhretin kendisini ilgilendirmediğini söylese de yolun başındayken evliliğinin grubun hayranlarını soğutacağından endişelenen Charlie, bundan kimseye bahsetmemeye karar verdi. Ancak evliliği boyunca kariyerini önde tuttuğu tek zaman bu oldu. 1968’de kızları Seraphina dünyaya geldi. 1996’da da torunu Charlotte.

Şöhretin doruğundayken grup arkadaşları, modeller ve aktrislerle ilişkiler yaşarken o hep evine dönmeyi tercih etti. Hatta turneler yüzünden evden uzak kalmak onu hep rahatsız etti. “Bu hayatta sahip olduğum tek pişmanlık, asla yeterince evde olamadığımdır” dedi bir söyleşisinde Watts. The Rolling Stones’un fırtına gibi estiği yıllarda grubun basçısı Billy Wyman iki yılda kaç kişiyle birlikte olduklarını karşılaştırdıkları bir grup toplantısını hatırlattı. Wyman “Ben 278, Brian [Jones] 130, Mick 30, Keith 6 ve Charlie yok” diyerek Watts’ın sadakatini aktardı.

Haberin Devamı

Evliliğinin sırrı

Müzisyene göre başarılı evliliğinin sırrı “aslında bir rock yıldızı olmaması” ve “sadece müzik yapmak istemesi”ydi. Shirley ve Seraphina’ya olan sevgisi onu başarıya götüren itici gücüydü ve halkın gözü önünde olmakla ilgilenmiyordu. Watts’ın sık sık Shirley ile yıldız olmadan önce tanıştığı için mutlu olduğunu söylemesinin altını çizersek, ‘aşk’ın onu şekillendirdiğini söyleyebiliriz.

Hayatını eşiyle kızı kurtarmıştı

Elbette eşinin ve kızının en zor zamanlarında Charlie Watts’a hep destek olduğunu söylemek gerekir. 80’lerin başlarındaki durumunu “Uyuşturucuyla geçirdiğim iki yılın sonunda çok hastaydım. Kızım bana Drakula’ya benzediğimi söylerdi. Neredeyse karımı ve her şeyi kaybediyordum, kendimi öldürüyordum. İçki ve uyuşturucu etkisindeyken ben ben değildim.” Bu dönemde Shirley ve kızı Seraphina hayatını kurtardılar Charlie Watts’ın. Onlara şükranını her zaman tekrarladı ünlü davulcu. Ve 57 yılı eşiyle birlikte geçirdi.

 

Yazarlar