Dünya Erdoğan'dan Elon Musk'a TEKNOFEST yanıtı! Dikkat çeken iş birliği vurgusu

Erdoğan'dan Elon Musk'a TEKNOFEST yanıtı! Dikkat çeken iş birliği vurgusu

29.09.2023 - 19:37 | Son Güncellenme:

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'tan TEKNOFEST açıklaması geldi. Musk "Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle bekliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk'a Twitter üzerinden yanıt verdi.

Erdoğandan Elon Muska TEKNOFEST yanıtı Dikkat çeken iş birliği vurgusu

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından teşekkür etti. ABD’li milyarder Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu “X’ten” yayımladığı mesajda, “Teknofest’te yarışan tüm takımları kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise daveti için teşekkür ederim. Gelecek yıl bizzat katılmayı ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı kabul etmiş ve Musk'ı İzmir'deki Teknofest'e davet etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ELON MUSK'A CEVAP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine Teknofest daveti için teşekkür eden Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’a sosyal medya aracılığı ile yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili Elon Musk, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’te gelecek yıl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacağız. Kazan-kazan anlayışıyla gerçekleştireceğimiz iş birlikleriyle, ülkemize ve insanlığa birçok alanda büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - ELON MUSK GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’ı kabul etmişti. Erdoğan, kabulde Musk’a Daha Adil bir Dünya Mümkün kitabını hediye etmişti. Erdoğan, Elon Musk'ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etmişti.

FABRİKA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetmişti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yapmıştı.