Dünya Eski başkan fuhuş ağına takıldı! ABD'yi karıştıran dava: Kod adı Jon Doe 36

Eski başkan fuhuş ağına takıldı! ABD'yi karıştıran dava: Kod adı Jon Doe 36

02.01.2024 - 11:53 | Son Güncellenme:

ABD'de devasa bir fuhuş ağı kuran Jeffrey Epstein'in davasında yeni detaylar ortaya çıktı. ABD basınına yansıyan gelişmelere göre bu fuhuş ağına eski ABD Başkanı Clinton da dahil oldu.

Eski başkan fuhuş ağına takıldı ABDyi karıştıran dava: Kod adı Jon Doe 36

Amerika Birleşik Devletleri'nde kız çocuklarına yönelik istismar, ve fuhuş ağı oluşturmaktan gözaltına alınınca hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasıyla bağlantılı 200 kişinin isminin açıklanmasına karar verildi. Bu 200 kişinin arasında Bill Clinton ve İngiltere Kralı 3. Charles'ın kardeşi Prens Andrew'un da bulunduğu iddia edildi. ABD basınına göre mahkeme tutanaklarında Clinton'ın ismi "Doe 36" olarak 50'den fazla sayfada geçiyor. Epstein'ın pilotlarından biri tarafından tutulan uçuş kayıtlarında ise eski ABD başkanının görevden ayrıldıktan sonra Paris, Bangkok ve Brunei gibi yerlere Epstein'in uçağıyla gittiği dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Mahkeme kayıtlarında ayrıca 2001 yılında Epstein'in New York'taki evinde düzenlenen bir partite Prens Andrew'un 17 yaşındaki "Jane Doe 162" kod adlı kadın ile cinsel ilişkiye girdiği belirtiliyor. İngiliz Kraliyet Ailesi bu iddiaları reddetse de ikilinin geçmiş dönemlerde defalarca birlikte olduğu fotoğraflar servis edildi.

Eski başkan fuhuş ağına takıldı ABDyi karıştıran dava: Kod adı Jon Doe 36

CIA DİREKTÖRÜNDEN ZİYARET

2019'da "pedofil milyarder" olarak dünyada tanınan Epstein ayrıca şimdilerde CIA'in başında olan ancak o dönem ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile de temaslarda bulundu. Epstein'in cinsel istismarları gerçekleştirdiği yer olarak bilinen Manhattan'daki evinde bir araya gelen ikili CIA Sözcüsü Tammy Kupperman Thorp'a göre Burns'ün o dönem Epstein'i yalnızca "finans sektörü uzmanı" olarak tanıdığını ve özel sektöre geçmesi için tavsiyede bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eski başkan fuhuş ağına takıldı ABDyi karıştıran dava: Kod adı Jon Doe 36

"ONUN KÖLESİYDİM"

Sarah Ransome isimli bir kadın mahkemeye verdiği ifadesinde Epstein’nin suç ortaklarının da cezalandırılmasını istedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kadın daha 15 yaşındayken, Epstein’in kendisine Meksika’daki çiftliğinde tecavüz ettiğini söyledi.
Bir başka kadın ise yaşanan olaylardan ötürü utanç duyduğunu belirterek, "Onun kölesiydim. Kendimi çaresiz hissediyordum." ifadelerini kullandı.

Eski başkan fuhuş ağına takıldı ABDyi karıştıran dava: Kod adı Jon Doe 36

SERVETİ

Epstein hakkındaki federal dava kapandı. Ancak Epstein'e tazminat davası açmak hala mümkün olabilecek. Epstein'in ne kadar serveti olduğu bilinmiyor. Savcılar bile, Epstein'in ne kadar mal varlığı olduğunu kestiremediklerini söylüyor. Mahkeme kayıtlarına göre fon yöneticisi Epstein'in Manhattan, Palm Beach, New Mexico ve Paris'te evleri, Karayipler'de adası, en az 15 arabası ve özel uçağı var.