Dünya Gazze için en kritik dönem

Gazze için en kritik dönem

23.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazze’de Hamas’a karşı savaşı sürdüren İsrail ordusunun, rehineler konusunda anlaşma sağlanmaması durumunda Refah kentine gireceği açıklandı.

Gazze için en kritik dönem

İsrail, Hamas’a tüm rehinelerin bırakılması için 10 Mart’a kadar süre vermiş, aksi takdirde Refah’a kara harekatının başlayacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili konuşan İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, bunu tekrarlarken, “Rehine anlaşması olmazsa Ramazan boyunca operasyon yapacağız” dedi, ancak bir anlaşmaya varılabileceğine dair işaretler olduğunu da söyledi. ABD’li yetkililerse CNN’e yaptıkları açıklamada, kritik bir döneme girildiğini belirtti. Yetkililer, Ramazan ayının başlamasından önceki iki haftanın kritik olduğunu ve yalnızca rehinelerin serbest bırakılmasının, çatışmaların duraklatılmasını ve belki de savaşın sona ermesini kolaylaştıracağını söyledi.

‘İsrail, Gazze’yi sivillere devredecek’

İbranice yayın yapan Kanal 12 televizyonu, İsrail’in, Gazze Şeridi’ndeki mahallelerin yönetimini Hamas yerine Filistinli sivillere devredecek bir pilot plan başlatmaya çalıştığını duyurdu. Pilot bölge olarak da Gazze’nin doğusundaki Ez-Zeytun mahallesinin seçildiği kaydedildi.