Dünya Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar! Düğün kan gölüne döndü...

Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar! Düğün kan gölüne döndü...

27.10.2022 - 11:34 | Son Güncellenme:

Bir damadın kendi düğününde vurularak öldürülmesiyle, yeni evli çiftin en mutlu günü, dehşete düşmüş konukların gözleri önünde kana bulandı.

Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar Düğün kan gölüne döndü...

Meksika'nın uyuşturucu savaşları 2006'dan bu yana sayısız ölüme sebebiyet verdi. Korkunç işkenceler yapılarak öldürülen insanların sayısının 300 bini aştığına inanılıyor. Ülkede çete şiddeti her geçen gün artıyor. Son olarak birkaç gün önce, en az 12 kişi bir bara girdikten kısa süre sonra silahlı kişiler tarafından öldürüldü.

Haberin Devamı

MÜHENDİSE DÜĞÜNDE KURŞUN YAĞMURU

Ancak bu kez ölüm, yanlış kişiyi buldu. Hem de en mutlu gününde... 32 yaşındaki Marco Antonio Rosales Contreras, Meksika'nın kartel savaşlarıyla ünlü, kötü şöhretli Jalisco eyaletinde mühendis olarak çalışıyordu. O sabah nişanlısının bağlı olduğu belediye olan Caborca'ya, ailesi ve kız kardeşiyle birlikte düğün kutlaması için gelmişti. Ancak mutlu çift, en mutlu günlerinde başına geleceklerden habersizdi.

Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar Düğün kan gölüne döndü...

Ülkede kartel savaşları sürerken, Meksika'nın Caborca kentinde Marco Antonio nişanlısıyla hayatını birleştirmek üzere kilisede ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla buluştu.

DÜĞÜN ARABASINA YÜRÜYORLARDI

Cumartesi akşamı, saatler 17.00'yi gösteriyordu. Meksika'nın El Universal gazetesinin bildirdiğine göre, Marco Antonio Rosales Contreras, kendi düğününden ayrılırken kurşunlandı. La Candelaria Kilisesi'nin önünde, suikastçı yaklaştı ve Rosales'e en az dört el ateş etti. Çift o sırada kiliseden çıkmış, düğün arabalarına doğru ilerliyordu. Beklenmedik olayla dehşete düşen konuklar, kanlar içinde kalan damadın yardımına koştu. Acil servis ekipleri olay yerine çağrıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen talihsiz damat hayatını kaybetti.

Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar Düğün kan gölüne döndü...

Haberin Devamı

KATİL DAMADIN YANINA SOKULDU

Sonora Valisi Alfonso Durazo Montaño, bunun "doğrudan bir saldırı" olduğunu belirtti. Yani katil doğruca damadın yanına gitmişti. Düğünün sona ermesiyle kiliseden ayrılmaya hazırlanan yeni evli çiftten Marco Antonio'nun, uzaklaşırken "yanlışlıkla" vurularak öldürüldüğüne inanılıyor. Dört kez vurulan Marco Antonio hayatını kaybederken, mermilerden biri kurbanın sırtından vurulan kız kardeşine isabet etti. Michella Adriana, yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak genç kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar Düğün kan gölüne döndü...

KATİL KAYIPLARA KARIŞTI

Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor. Korkunç olaya şahit olan tanıklarla görüşüldü, silahlar incelendi. Diario de Sonora gazetesinin konuştuğu görgü tanıklarının aktardığına göre, katil caddeden aşağı kaçtı ve henüz tutuklanmadı.

Olayın görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Fotoğraflar Twitter'da yayıldı, gelinin kanlı elbisesini ve çaresizlik çığlıklarını gözler önüne seren görüntüler binlerce kez paylaşıldı.

Gelin arabasına giderken kurşun yağdırdılar Düğün kan gölüne döndü...

Savcılık şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Araştırmalar, Marco Antonio'ya yönelik saldırının, aynı zamanda yakınlardaki farklı bir şehirde evlenen başka bir kişiye yönelik olduğunu gösteriyor. Gerçekleri tam olarak aydınlatmak ve sorumluları adalete teslim etmek gerekli tüm Kriminal ve Saha Balistik bilirkişi raporları hazırlanıyor.

Yetkililere göre, aynı gece yakınlardaki bir şehirde gerçekleşen düğününde, başka bir adam da birkaç kez vuruldu.

Caborca şehri, uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero tarafından komuta edilen bir suç örgütü olan Caborca Karteli'ne ev sahipliği yapıyor. Kartelin uyuşturucu kaçakçılığı operasyonları yürüttüğü ve Sinaloa Karteli'nin silahlı kanadı olarak tanımlanan Los Salazar suç hücresiyle kanlı bir anlaşmazlığın ortasında olduğu biliniyor.