Dünya Gruptan sessizce çıkabileceksiniz

Gruptan sessizce çıkabileceksiniz

10.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

WhatsApp’a yeni gizlilik ayarı geliyor. Kullanıcılar, grup konuşmalarından sessizce ayrılabilecek, bunu yalnız yönetici görecek, çevrimiçi durumunu gizleyebilecek.

Gruptan sessizce çıkabileceksiniz

Dünyada en çok kullanılan sohbet platformu WhatsApp’ta son dönemde test edilen pek çok özellik gündeme gelmişti. Platformunun sahibi Meta, popüler mesajlaşma uygulamasında yapılacak yeni güvenlik önlemlerini dün duyurdu. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, yeni özelliklerin WhatsApp mesajlaşmalarını “karşılıklı konuşma kadar gizli ve güvenli” tutmaya yardımcı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Dünya çapında bir kampanyayla öne çıkarılan yeni özelliklerin İngiltere’den başlayarak bu aydan itibaren kullanıma gireceği bildirildi.

Drama dönüşmeden...

Yeni düzenlemeye göre, kullanıcı artık grup konuşmalarından sessiz bir şekilde ayrılabilecek. WhatsApp’ta şu anda grup mesajlaşmalarından ayrıldığınızda tüm grup üyelere bilgi gidiyor. Bu çoğu zaman başka tartışmaları da beraberinde getiriyor hatta bir drama bile dönüşebiliyor. Ancak yeni güncelleme sayesinde artık grup yöneticisi dışındaki diğer üyelere haber vermeden ayrılmak mümkün olacak.

Bir diğer yeni özellik ise “son görülme” ayarlarına geliyor. Platformda çevrimiçi durumdayken bunu görecek insanları kullanıcıların kendileri seçebilecek. Çevrimiçi durumunuzu görebilecek kişilerin sayısında bir sınırlama olmayacak ve listede istediğiniz zaman güncelleme yapabileceksiniz. Bu özellik hem mobil hem de masaüstü kullanımda geçerli olacak. BBC’ye konuşan Alan Turing Enstitüsü’nden araştırmacı Janis Wong, “kullanıcıların daha çok kontrol sahibi olmaya ihtiyacı ve isteğinin olduğunu” belirtiyor. Ancak istenen verimin alınabilmesi için kullanıcıların bu özelliklerden haberdar edilmesi gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Kaybolan mesaj

WhatsApp bir yıl önce “kaybolan” bir medya seçeneği sunmuş ancak kullanıcıları “o sırada alıcının paylaşılan fotoğrafları ve videoları ekran görüntüsü olarak kaydedip kaydetmediğini bilemeyecekleri” konusunda uyarmıştı. Yeni güncellemeyle kullanıcı “bir kez görüntüle” mesajlarında ekran görüntüsü almayı engelleyebilecek.