Dünya Güney Afrika'da yangın faciası: Can kaybı 76'ya yükseldi

Güney Afrika'da yangın faciası: Can kaybı 76'ya yükseldi

31.08.2023 - 09:00 | Son Güncellenme:

Başkent Johannesburg'da beş katlı bir binayı saran alevler faciaya yol açtı, itfaiye 76 cesede ulaşıldığını açıkladı.

Güney Afrikada yangın faciası: Can kaybı 76ya yükseldi

Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'un merkezindeki 5 katlı binayı sabah saatlerinde alevler sardı. Söz konusu binadan şimdiye kadar 58 kişinin cesedi çıkarıldı. Yetkililer yaptıkları ayrı bir açıklamada ise yaralı sayısının 43 olduğunu bildirdi. Acil Durum Yönetim Hizmetleri sözcüsü Robert Mulaudzi yerel basına verdiği demeçte '58 kişinin cesedini binadan çıkarmayı başardık, 43 yaralımızla ilgileniyoruz' ifadelerini kullandı. İlerleyen saatlerde ise ölü sayısının 76'ya yükseldiği yaralı sayısının ise 52'ye ulaştığı basınla paylaşıldı.

Haberin Devamı

HALA DUMANLAR ÇIKIYOR

Mulaudzi ayrıca yaralıların gerekli sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırıldığını aktardı. Yerel basına konuşan itfaiye ekipleri ise yangının henüz neden çıktığını bilmediklerini söyledi. Bir yetkili yangının büyük oranda söndürüldüğünü ancak Johannesburg şehir merkezindeki kararmış binadan dumanın hâlâ sızdığını bildirdi.

Güney Afrikada yangın faciası: Can kaybı 76ya yükseldi

PEŞ PEŞE YANGINLAR

Yerel basın kuruluşlarından olan Times Live'a göre bina son aylarda şehirde yanarak küle dönen 4. bina oldu. Haziran ayında Hilbrow'da çıkan yangında iki çocuk öldü ve Temmuz ayında gaz patlaması yaşanan ayrı bir binada yine yangın çıktı.

Güney Afrikada yangın faciası: Can kaybı 76ya yükseldi