Dünya Hamas tarafından tedavi edilmişti! Mia Shem serbest bırakıldı

Hamas tarafından tedavi edilmişti! Mia Shem serbest bırakıldı

30.11.2023 - 20:38 | Son Güncellenme:

Hamas’ın daha önce tedavi ettiği ve bugün serbest bıraktığı İsrailli esir Mia Shem’in annesi gözyaşlarına boğuldu

Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 7’nci gününde esir takası devam ediyor. Hamas İsrailli esir 21 yaşındaki Mia Shem ve 40 yaşındaki Amit Soussana’yı serbest bırakmasının ardından Mia Shem’in annesi Keren Shem, telefonda kızının serbest bırakıldığına dair haberi alınca gözyaşlarına tutamadı.

Haberin Devamı

Hamas tarafından tedavi edilmişti Mia Shem serbest bırakıldı

Hamas Mia Shem’e yapılan tıbbi müdahaleye ait anları paylaşılmıştı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 16 Ekim’de çatışmaların ilk gününde esir alınan ve yaralı olan Mia Shem’e yapılan tıbbi müdahaleye ait anları paylaşmıştı. Shem yaptığı açıklamada, "Gazze'deyim ve el-Kassam Tugayları beni tedavi ederek 3 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdi. Benimle ilgileniyorlar, ilaç veriyorlar, her şey yolunda" ifadelerini kullanmış, “Bir an önce evime, ailemin, annemin, babamın, kardeşlerimin yanına dönmeyi istiyorum" demişti.

Hamas tarafından tedavi edilmişti Mia Shem serbest bırakıldı

Hamas tarafından tedavi edilmişti Mia Shem serbest bırakıldı

Hamas tarafından tedavi edilmişti Mia Shem serbest bırakıldı

Hamas 2 esiri daha serbest bıraktı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın 2 İsrailli esiri daha serbest bırakarak Kızılhaç ekiplerine teslim ettiği bildirildi. Esirlerin İsrail güçleri tarafından teslim alındığı aktarılan açıklamada, “Önümüzdeki saatlerde başka İsrailli rehinelerin de Kızılhaç'a teslim edilmesi bekleniyor. IDF temsilcileri esirlerin ailelerine düzenli olarak bilgi veriyor” denildi.

Haberin Devamı

Gazze Şeridi’nde insani aranın başladığı 24 Kasım’dan bu yana Hamas tarafından 6 grup halinde 70 İsrailli ile en az 27 yabancı uyruklu esir, İsrail tarafından ise 210 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben Gvir’den Netanyahu hükümetini devirme tehdidi

Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hükümeti devirmekle tehdit etti. Ben-Gvir yaptığı açıklamada, hükümetin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara devam etmemesi halinde Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini dağıtmak tehdidinde bulunarak, "Savaşı durdurmak = hükümeti parçalamak” ifadelerini kullandı.
Ben Gvir'in lideri Otzma Yehudit Partisi’nin koalisyon hükümetinde 6 sandalyesi bulunuyor ve kabinede 3 bakanlığı yönetiyor.

Hamas tarafından tedavi edilmişti Mia Shem serbest bırakıldı

Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi’nin desteğinin devam etmesi halinde Netanyahu hükümeti, Ben Gvir'in ayrılmasından da sonra yönetimde kalmaya devam edebilir.