Dünya Hindistan’da asma köprü faciası: 90 Can kaybı

Hindistan’da asma köprü faciası: 90 Can kaybı

31.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın Gujarat eyaletinde üzerinde yüzlerce kişinin bulunduğu asma köprünün çökmesi sonucu en az 90 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’da  asma köprü faciası: 90 Can kaybı

Hindistan’ın Gujarat eyaletinde yer alan Morbi kentindeki Machchhu Nehri üzerindeki asma köprü çöktü. Köprünün bulunduğu Gujarat eyaletinin Emniyet Genel Müdürü Ashish Bhatia yaptığı açıklamada, 90 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Nehirde çok fazla çamur olması nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarının etkilendiğini ifade eden Hindistan Halk Meclisi Üyesi Mohan Kundariya ise “Köprüdeki aşırı yükün bu olaya yol açtığını düşünüyorum. Birçok ekip kurtarma çalışmalarına devam ediyor” dedi. Gujarat İçişleri Bakanı Harsh Sanghavi da turistik bir yer olan asma köprüde çökme sırasında 150’den fazla kişinin olduğunu söyledi. Yerel basın ise, çökme anında köprüde 500’den fazla kişinin bulunduğu açıkladı. 230 metre uzunluğundaki köprünün 19. yüzyılda İngiliz yönetimi sırasında inşa edildiği ve 6 aylık tadilatın ardından 26 Ekim’de yeniden kullanım açıldığı belirtildi.