Dünya İdam cezasından kaçış! 'Tuvalet' detayı hayatını kurtardı

İdam cezasından kaçış! 'Tuvalet' detayı hayatını kurtardı

28.04.2023 - 15:34 | Son Güncellenme:

Yıllar önce idam cezası alan ve bir şekilde ölümden kurtulan Nick isimli adam yaşadıklarını yıllar sonra anlattı. Olayın detayları ise dünyada gündem oldu.

İdam cezasından kaçış Tuvalet detayı hayatını kurtardı

61 yaşındaki Nick Yarris, 22 yılını hapiste idam edilmeyi bekleyerek geçirdi, ilk üç yılını hücre hapsinde geçirdi ve burada konuşmasına bile izin verilmedi. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında ölüm cezasından nasıl kurtulduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Kaldığı hapishaneden başka bir yere nakil olacağını söyleyen Nick, tuvalet bahanesiyle nakil aracını durdurduğunu söyledi. Tuvaletini yapmak için polislerden kısa bir mesafe de olsa uzaklaşabildiğini belirten Nick, bir anda kaçmaya başladı.

Durumu hemen fark eden polislerin anında müdahale ettiğini hatırlatan Nick, o anları şu sözlerle anlattı:

'Sigara içen polis arkasını döndü ve benim ona doğru geldiğimi gördü, çıldırdı, tabancasını kaptı ve bana ateş etti'

Filmlere konu olacak kaçış sonrası Nick 25 gün boyunca yakalanmadı. Polislerin yoğun çabası sonrası ele geçirilen Nick ekstra olarak 35 yıl daha ceza aldı.

İdam cezasından kaçış Tuvalet detayı hayatını kurtardı

DNA TESTİ HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Nick Temmuz 1982'de 21 yaşındayken Linda Mae Craig'e tecavüz edip öldürmekten yargılandı ve hapse atıldı, ancak Nick'in masumiyeti yıllar sonra ortaya çıktı. 1988'de DNA testini öğrendikten sonra Nick bunu talep eden ABD tarihindeki ilk idam mahkumu oldu.

Haberin Devamı

Ancak Nick'in masumiyetinin ortaya çıkması tam 15 yıl sürdü. 2003 yılında üçüncü DNA testi sonucu cinayeti Nick'in 2 farklı başka kişinin işlediği ortaya çıktı. Kaçmasıyla ilgili suçlamaları temize çıkardıktan sonra Nick Ocak 2004'te serbest bırakıldı.