Dünya İlk füze oraya atılacak! Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehdit

İlk füze oraya atılacak! Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehdit

25.06.2022 - 11:34 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı 24 Şubat'tan bu yana sürerken, Moskova kendilerine uygulanan yaptırımlardan hayli rahatsız. Putin'in yakın bir müttefiki olan Rusya parlamentosunun savunma komitesi üyesi Andrey Gurulyov'un canlı yayında yaptığı açıklamalar ve savurduğu tehditler dünyanın ödünü koparmaya yetti.

İlk füze oraya atılacak Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehdit

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana dört ay geçti. 24 Şubat'ta başlayan işgal devam ederken, Rusya'nın dünyaya savurduğu tehditlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Batı, bu tehditlerden ciddi şekilde rahatsız. 

Haberin Devamı

BİRLİKLER GERİ ÇEKİLİYOR 

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda en önemli hedeflerinden biri olan Severodonetsk'le ilgili bir açıklama geldi. Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinin valisi Serhiy Haidai, kuşatma altındaki Severodonetsk kentinde askeri birliklere geri çekilme emri verildiğini açıkladı.

Luhansk Valisi, Ukrayna askerlerinin yıkılmış mevzilerde kalmalarının artı kbir anlamı kalmadığını ifade etti. "Ruslar şehrin altyapısını yerle bir etti" diyen vali, Ukrayna askerlerinin yeni mevzilere gönderileceklerini belirtti. Bögedeki evlerin yüzde 80'inin yıkıldığını ve ya da büyük hasar aldığını da sözlerine ekledi.

YENİ KRİZ: MOSKOVA ÇILGINA DÖNDÜ

Rusya'nın karadan bağlantısı olmayan, Baltık Denizi kıyısında Litvanya ve Polonya arasında yer alan toprağı Kaliningrad, yeni bir krizin fitilini ateşledi. Kaliningrad'a transit geçişin engellenmesi, Moskova'yı çılgına çevirdi.

Haberin Devamı

CANLI YAYINDA TÜYLER ÜRPERTEN AÇIKLAMA

Vladimir Putin'in yakın bir müttefiki, Rusya devlet televizyonunda Üçüncü Dünya Savaşı olursa önce bombalanması gereken ilk yeri canlı yayında yaptığı tüyler ürpertici bir uyarıyla açıkladı.

İlk füze oraya atılacak Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehdit

Rusya parlamentosunun savunma komitesi üyesi Andrey Gurulyov, yaptığı konuşmada Rusya'nın Baltık ülkelerini işgal etmesini savundu. Rusya'nın propaganda makinesi Kanal 1'de açıklamalarda bulunan Gurulyov, Rusya'nın propaganda makinesi Kanal 1'de konuşurken, Batı'nın Rus yerleşim bölgesi Kalingrad'ı bloke etmesini önlemenin tek yolunun Baltık devletlerini işgal etmek olduğunu iddia etti. Eğer bu gerçekleşirse, NATO'nun beşinci maddesini tetikleyecek ve Üçüncü Dünya Savaşı'na neden olacak.

İLK VURULACAK YER

Vladimir Putin yanlısı ana siyasi parti olan Birleşik Rusya'yı temsil eden kıdemli bir komutan olan korgeneral, "İlk hava operasyonu sırasında düşmanın tüm uzay uydularını yok edeceğiz" dedi ve tüyler ürperten açıklamasını şöyle sürdürdü:

İlk füze oraya atılacak Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehdit

Amerikalı ya da İngiliz olmaları kimsenin umurunda olmayacak, hepsini NATO olarak görürüz. İkinci olarak, füzesavar savunma sisteminin tamamını etkisiz hale getireceğiz. Üçüncüsü, kesinlikle Varşova, Paris veya Berlin'den başlamayacağız. İlk vurulacak yer Londra olacak. Dünyaya yönelik tehdidin Anglo-Saksonlardan geldiği çok açık.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI PLANLARI

Putin'in diğer birçok yakın müttefiki gibi, Teğmen Gurulyov da Batı'nın Üçüncü Dünya Savaşı'nı kaldıramayacağına inanıyor. Gurulyov, sözlerini "Kritik öneme sahip bölgeleri yok etme operasyonunun bir parçası olarak, Batı Avrupa'nın güç kaynakları kesilecek ve felce uğratılacak" diye sürdürdü.

Haberin Devamı

Tüm güç kaynaklarının yok edileceğini ileri süren Andrey Gurulyov, "Üçüncü aşamada ise, soğukta, yiyeceksiz ve elektriksiz bir şekilde savaşlarına devam etmeye çalışan Batı Avrupa'ya ABD'nin ne diyeceğini göreceğiz. Plan kabaca böyle. Bazı kısımları atlıyorum çünkü bunlar televizyonda tartışılamaz."

General, diğer Rus uzmanların, NATO devletleri Polonya ve Litvanya arasında sıkışmış Baltık Denizi'ndeki Kaliningrad bölgesini ele geçirmek için Litvanya üzerinden bir koridor oluşturma yönünde savunduğu planları reddetti. Sözde 'Suvalkovsky Koridoru' Belarus'tan Litvanya'ya kadar uzanıyor.

AÇIK TEHDİT

Rusya önceki gün Avrupalı bir NATO üyesi olan Litvanya'yı açık şekilde tehdit etmişti. Moskova, Avrupa'nın göbeğindeki toprağı Kaliningrad'a giden trenlere izin vermeyen Litvanya'dan kısıtlamaları 'derhal' kaldırmasını istedi.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB yaptırımları gereği alınan önlemleri 'düşmanca' kısıtlamalar olarak tanımladı, geri adım atılmaması halinde Moskova'nın ulusal çıkarlarını korumak için harekete geçeceği tehdidini savurdu. Moskova'da büyükelçisi bulunmayan Litvanya'nın en üst düzey diplomatı da Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İlk füze oraya atılacak Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehdit

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise, eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Litvanya'nın hamlesini 'benzeri görülmemiş' kelimesiyle niteledi.

Baltık ülkesi Litvanya Rusya'dan Kaliningrad'da giden malların geçişini geçen hafta yasakladı. Yasak, AB yaptırım paketinde yer alan kömür, metaller, inşaat malzemeleri ve ileri teknoloji ürünlerini kapsıyor.

Rusya'yla kara bağlantısı olmayan Kaliningrad, 1945'te yani İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda savaşı kaybeden Almanya'dan alınarak Rusya toprağı haline getirilmişti. Baltık Denizi'ne açılan ve AB üyeleriyle kara komşusu olan bölgenin Moskova için stratejik önemi çok büyük.

AB yaptırım listesinde kömür, metaller, inşaat malzemeleri ve gelişmiş teknoloji ürünleri var. Kaliningrad Bölgesi Valisi Anton Alikhanov, bu yasakların Kaliningrad'ın ithal ettiği ürünlerin yaklaşık yüzde 50'sini kapsadığını söylemişti:

Bunun çok ciddi bir ihlâl olduğu kanaatindeyiz: Kaliningrad'dan içeri ve dışarı serbest geçiş hakkı ihlâli.