Dünya İngiliz bakandan akılalmaz plan! 'Bunu yapmazsak sadece onlar gülecek'

İngiliz bakandan akılalmaz plan! 'Bunu yapmazsak sadece onlar gülecek'

11.12.2023 - 13:16 | Son Güncellenme:

İngiltere Dışişleri Bakanı katıldığı bir toplantıda Rusya için hazırladığı planı dünyaya duyurdu.

İngiliz bakandan akılalmaz plan Bunu yapmazsak sadece onlar gülecek

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası batılı ülkeler ilk olarak Moskova'yı ekonomik yaptırımlarla durdurmaya çalıştı. Birçok şirket ülkeden çekildiğini açıklarken Rusya'nın yurtdışında bulunan malvarlıkları da donduruldu. Bu rakamın ortalama 350 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Savaşın uzamasıyla birlikte başta Avrupa ve İngiltere olmak üzere Ukrayna'ya adeta yığınak yapıldı. Tank, hava savunma sistemlerinin yanı sıra Ukrayna'ya silah ve mühimmat desteği de verildi. Ukrayna kanadı ise ABD'den Rusya'yı geri püskürtmek için F-16 savaş uçaklarını talep etti. Başarısız karşı taarruz sonrası bu isteğe onay veren ABD uçakların en erken 2024 yazında teslim edileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

"HER ŞEYİ HESAPLADIM"

Savaşın ikinci yılına girilmesine artık sayılı günler kala İngiltere Dışişleri Bakanı, David Cameron ABD'yi ziyaret etti. Cameron burada Ukrayna'nın savaştaki faaliyetlerini finansa etmek için Rusya'nın dondurulmuş hesaplarındaki paraları kullanmayı talep etti. Cameron konuyla ilgili şöyle dedi:

"Bu parayı dondurmak yerine artık Ukrayna için kullanalım. Rusya'nın bir gün ödeyeceği savaş tazminatının ön ödemesi olarak kabul edelim. Her şeyi hesapladım, bu fikrin kötü bir argüman olduğuna beni ikna edebilecek hiçbir şey bulamadım"

İngiliz bakandan akılalmaz plan Bunu yapmazsak sadece onlar gülecek

"DESTEK GELMEZSE SADECE ONLAR GÜLECEK"

Rusya Merkez Bankası'nın yaklaşık 350 milyar dolarlık rezervi dünya ülkeleri tarafından donduruldu, bu paranın yaklaşık 30 milyar doları İngiltere'de bulunuyor. Açıklamalarının devamında ABD'nin Ukrayna ve İsrail'e yönelik 110 milyar dolarlık yardım paketini onaylaması gerektiğini söyleyen Cameron, ABD'li siyasetçileri Ukrayna'ya yönelik yeni bir askeri yardım paketi hazırlamaya çağırdı ve şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Ukraynalıları desteklemeliyiz, Putin'in kaybettiğinden emin olmalıyız. Eğer bu destek gelmezse sadece iki kişi gülecek; Putin ve Çin lideri Xi Jinping.

ZELENSKIY BORÇ İSTEMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky geçtiğimiz haftalarda ABD yönetimi olmak üzere birçok Batılı ülkeden borç istediğine dair bir video yayınladı. Ukrayna'nın yıllık 40 milyar dolar açık verdiğini belirten Zelenskiy, "Bize maddi destek veremiyorsanız lütfen kredi verin. savaş bittikten sonra size ödemesini yaparız" ifadelerini kullandı.