Dünya İsrail, Hamas tünellerine deniz suyu boşaltmaya başladı

İsrail, Hamas tünellerine deniz suyu boşaltmaya başladı

13.12.2023 - 09:14 | Son Güncellenme:

İsrail ordusunun Hamas'ın Gazze'deki yüzlerce kilometreyi bulan tünellerine deniz suyu pompalamaya başladığı bildirildi.

İsrail, Hamas tünellerine deniz suyu boşaltmaya başladı

The Wall Street Journal gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze'deki tünel kompleksine deniz suyu pompalamaya başladı. ABD'li yetkili, bu işlemin haftalar süreceğini söyledi. Habere göre Biden yönetiminden yetkililer bu işlemin, tünellerde saklandığı sanılan Hamas savaşçıları ve savaş mühimmatının yok edilmesine yardımcı olacak. Bazı yetkililerin ise deniz suyunun Gazze'nin tatlı su kaynaklarını tehlikeye atacağı endişelerini dile getirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

DERİNLİK 80 METRE

İsrail'in Hamas'a karşı başlattığı askeri operasyonun hedeflerinden biri de Gazze'nin altından geçen ve yüzlerce kilometre uzunluğunda olduğu iddia edilen tünelleri imha etmek. Gazze'de serbest bırakılan bir rehinenin "örümcek ağı" olarak tasvir ettiği tünellerin derinliğinin 80 metreye kadar indiği belirtiliyor.

Batılı ve Orta Doğulu kaynaklar, 360 kilometrekarelik Gazze'nin altında "saldırı, kaçakçılık, depolama ve operasyonel yuvalar" da dahil olmak üzere farklı türde tüneller olduğunu söylüyor.