Dünya İsrail zırhlısı üzerinden geçti! IDF bunu da yaptı, dehşet veren görüntü

İsrail zırhlısı üzerinden geçti! IDF bunu da yaptı, dehşet veren görüntü

09.01.2024 - 13:25 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu Tulkerim Mülteci Kampı'na baskın düzenledi, 3 kişiyi öldürdü. Amatör kameralar ise bir İsrail zırhlısının yerde yatan Filistinlinin üzerinden geçtiğini kaydetti.

İsrail zırhlısı üzerinden geçti IDF bunu da yaptı, dehşet veren görüntü

7 Ekim tarihinden beri Gazze'ye saldıran İsrail ordusu Pazartesi günü savaşın bölgenin kuzeyinde biteceğinin sinyalini verdi. Ordu sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan açıklamada kuzeyde hiçbir Hamas savaşçısının kalmadığını öne sürdü, bu iddia bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı. 94 günde Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısı ise 24 bine yaklaştı.

Haberin Devamı

BIDEN'IN KONUŞMASINA "ATEŞKES" ARASI

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Carolina eyaletinde yer alan Charleston kentinde 2015 yılında silahlı saldırıya uğrayan 9 kişinin öldürüldüğü Rahibe Emanuel AME Kilisesi'nde konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunan göstericiler, defalarca “Ateşkes şimdi” sloganı attı.

Göstericilerin kiliseden çıkarılmasının ardından konuşmasına devam eden Biden, "Onların tutkusunu anlıyorum ve Gazze'den çekilmelerini sağlamak için İsrail hükümetiyle sessizce çalışıyorum" dedi. Bunun üzerine kilisedeki katılımcılardan birinin Biden’a, “Sen iyi bir adamsın" demesinin ardından kalabalık "Dört yıl daha" sloganı attı.

İsrail zırhlısı üzerinden geçti IDF bunu da yaptı, dehşet veren görüntü

TULKERİM'DE KORKUNÇ GÖRÜNTÜ

İsrail güçleri Batı Şeria’nın Kalkilya, Nablus, Ramallah, Beytüllahim ve Tulkarem kentlerine baskın gerçekleştirdi. İsrail güçleri, baskın sırasında Tulkerim Mülteci Kampında 3 Filistinliyi vurarak öldürdü, daha sonra birinin cansız bedeninin üzerinden zırhlı araçla geçti. O anlar amatör kameraya saniye saniye yansıdı. İsrail güçleri ayrıca kentteki bazı evleri, park halindeki araçları ve altyapıyı da kullanılamaz hale getirdi. Tulkerim, Batı Şeria ile İsrail sınırının sıfır noktasında bulunuyor.

Haberin Devamı

İsrail zırhlısı üzerinden geçti IDF bunu da yaptı, dehşet veren görüntü

Yerel medya, işgal güçlerinin Nur Şems kampını bombaladığını aktardı.Al Jazeera muhabiri Hamdah Salhut, sabah saatlerinde halen baskının devam ettiğini, çok sayıda Tulkerim sakininin yaralandığını aktardı. Nur Şems kampına doğru çok sayıda ambulansın gittiği görüldü. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde ise, İsrail'e ait bir buldozerin patlayıcı ile havaya uçurulduğu görüldü.

İsrail zırhlısı üzerinden geçti IDF bunu da yaptı, dehşet veren görüntü

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Filistin Dışişleri ve Gurbetçi Bakanlığı ise konuyla ilgili X hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Bakanlık yaşananları ahlaki çöküntü olarak değerlendirirken İsrail'in Filistinlileri 'İnsan hayvan' ve 'Nazi' olarak gördüğünü hatırlattı ve kınadı.