Dünya İşte Rusya'nın son teknoloji oyuncakları! Tanklar, füzeler, havan topları...

İşte Rusya'nın son teknoloji oyuncakları! Tanklar, füzeler, havan topları...

18.08.2022 - 08:41 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 176 gündür devam ederken, Harkov kent merkezine yapılan saldırıyla sarsıldı. Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarılırken, Kırım'daki başarısızlığın faturası kesildi. Moskova yakınlarındaki fuarda ise Rusya'nın son teknoloji silahları görücüye çıktı.

İşte Rusyanın son teknoloji oyuncakları Tanklar, füzeler, havan topları...

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgali sürüyor. Altıncı ayına girmek üzere olan savaşta yine sivil kayıplar var. Ukrayna devlet acil durum servisleri, Rusya'nın Harkov'a düzenlediği hava saldırısında en az yedi kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda 16 kişi de yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, bir apartman bloğunun tamamen yıkıldığını söyledi ve "Affetmeyeceğiz, intikam alacağız" dedi. Yaralıları enkaz altından çıkarmaya çalışan acil servis ekiplerinin görüntüleri, uluslararası haber ajansları tarafından dünyaya servis edildi.

Haberin Devamı

PUTİN KOMUTANI GÖREVDEN ALDI

Rusya, bu hafta yarımadayı sarsan patlamaların ardından Kırım merkezli Karadeniz filosunun komutanını değiştirdi. Rusya'nın RIA haber ajansının kaynaklarına göre Igor Osipov'un yerine Viktor Sokolov'un geçtiğini söyledi.

İşte Rusyanın son teknoloji oyuncakları Tanklar, füzeler, havan topları...

Bu değişiklik teyit edildiğinde, savaşta şimdiyeki en belirgin görevden alınmasına işaret edilmiş olacak. Saygın bir tarihe sahip olan Karadeniz filosu, Rusya'nın hızlı bir zafer umuduyla Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana birçok başarısızlık yaşadı. Nisan ayında Ukrayna, Rusya'nın büyük bir kruvazör olan amiral gemisi Moskva'yı Neptün füzeleriyle vurdu. Böylece Moskva, 40 yıl boyunca muharebede batırılan en büyük savaş gemisi oldu.

ÇİN RUSYA'YA ASKER GÖNDERECEK

Haberin Devamı

Çin Savunma Bakanlığı; Hindistan, Belarus ve Tacikistan'ın da katılacağı ortak tatbikat için Rusya'ya asker göndereceklerini duyurdu. açıklamada, tatbikatlara katılımın güncel bölgesel ve uluslararası durum ile bağlantılı olmadığı bilgisi yer aldı.

TANKLAR, FÜZELER, HAVAN TOPLARI

Rusya lideri Putin'in, askeri teçhizatının Batılı cephaneliklerden "uzun yıllar" önde olmasıyla övünmesinin ardından, Rus ordusu başkent Moskova yakınlarındaki yıllık silah toplantısında füzeler, havan topları, tanklar ve kamyonlarını sergiledi.

İşte Rusyanın son teknoloji oyuncakları Tanklar, füzeler, havan topları...

İşgale girişen Rusya'nın silahları ve taktikleri Ukrayna'da yetersiz kaldığı için Kremlin yetkilerinin Çin ile birlikte Rusya'nın 12,5 milyar sterlinlik silah satışlarının üçte birini oluşturan kilit alıcılar Hindistan ve Mısır'ın tepkisiyle karşı karşıya kaldıkları bildiriliyor.

MÜTTEFİKLERİ SİLAHLANDIRMA SÖZÜ

T-72 muharebe tankları, BMP K-17 zırhlı kamyonları ve Tulpan kundağı motorlu ağır havan mermileri, Moskova'nın güneybatısındaki bir banliyö olan Patriot Park, Alabino'daki Ordu-2022 fuarında sergilendi.

Putin, Pazartesi günkü açılışa katıldı ve müttefiklerini 'en modern silahlarla' silahlandırma sözü verdi. Rus lider ayrıca, ülkesinin silahlarının Batılı rakiplerinden çok önde olduğunu söyleyerek övündü.

İşte Rusyanın son teknoloji oyuncakları Tanklar, füzeler, havan topları...

Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin, sergi ile birlikte düzenlenen bir güvenlik konferansı kapsamında, Filistin Ulusal Yönetiminden Tümgeneral Nidal Abu Dukhan ile görüştü.

Haberin Devamı

Rusya, Ukrayna'yı işgal kararından bu yana Latin Amerika, Afrika ve Asya'da müttefik olarak gördüğü ülkelere gelişmiş silahlar ve askeri teknolojiler satarak destek vermeye istekli. Savunma bakanlığı Çarşamba günü yaptığı ayrı bir açıklamada, Batı Afrika ülkesi Mali ile savunma yeteneklerini güçlendirme konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

El Kaide'nin Mali'deki kolu Pazartesi günü, ülkenin merkezindeki Bandiagara çevresindeki bir pusuda, Rusya'nın özel askeri firması Wagner'den dört paralı askeri öldürdüğünü iddia etti. İddia, Ukrayna'nın yüksek teknoloji HIMARS füzesi kullanarak Wagner'in Donbas'taki karargahını yok etmesinden günler sonra geldi.

Putin, iki gün önce Ordu-2022 fuarının açılışında şu açıklamayı yaptı:

Müttefiklerimize küçük silahlardan zırhlı araçlara, topçulardan savaş havacılığına ve insansız hava araçlarına kadar en modern silah türlerini sunmaya hazırız. Neredeyse hepsi gerçek savaş operasyonlarında bir kereden fazla kullanıldı. Onlarca yıl olmasa da teknoloji olarak birçoğu yabancı benzerlerinin uzun yıllar önünde. Taktik ve teknik özellikler açısından da onlardan önemli ölçüde üstünler.

Kremlin lideri, doğu Ukrayna'daki Rus askerlerinin 'görevlerini onurlu bir şekilde yerine getirdiğini' sözlerine ekledi:

Rusya için savaşıyorlar. Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinde barışçıl bir yaşam için. Adım adım Donbas'ı özgürleştiriyorlar.

RUSYA'NIN BAŞARISIZLIĞI ALICILARI ENDİŞELENDİRİYOR

Haberin Devamı

Batılı askeri analistler, Rus birlikleri ve silahlarının savaşta gösterdiği 'zayıf' performansın, silah ihracatın için potansiyel alıcılar adına daha az çekici hale getirebileceğini söylüyor. Hindistan ve Mısır gibi müttefikler geçmişte büyük ölçüde Rus teknolojisine güvendi. Temmuz ayında Mısır, 500 Rus T-90 tankı satın aldı. Hindistan ise 450'den fazla satın aldı ve Cezayir de T-90 tankları satın alarak onları Afrika'da bulunan en gelişmiş askeri araç haline getirdi.

İşte Rusyanın son teknoloji oyuncakları Tanklar, füzeler, havan topları...

Bloomberg, Hindistan, Çin ve Mısır'ın 2017'den 2021'e kadar Rus silah satışlarının yaklaşık üçte ikisini oluşturduğunu bildiriyor. Habere göre, drone'ların yavaş gelişimi, T-90 tanklarının kolayca imha edilebilmesi ve T-14 Armata'nın hareket eksikliği, üç müttefike de endişe verici sinyaller gönderdi. Bloomberg'in aktardığına göre Japonya, Güney Kore ve Türkiye, Rusya'nın silah endüstrisine tehdit oluşturabilir.

Fuar 27 Ağustos'a kadar devam edecek.