Dünya Japonya’ya kaçmış

Japonya’ya kaçmış

01.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çin’de yönetimi eleştirmesinin ardından kurduğu e-ticaret devi Alibaba’ya yönelik baskının hedefi olan milyarder Jack Ma’nın Japonya’da gizlendiği öne sürüldü. Ma’nın ailesi yanındaymış.

Japonya’ya kaçmış

E-ticaret devi Alibaba.com 1999’da Çin’de Çinli milyarder Jack Ma (58) tarafından kuruldu. 2020’de Çin hükümetini teknoloji firmalarına yönelik tutumu nedeniyle eleştirdiğinden beri kamuoyunda çok nadir görülen Jack Ma’nın ailesiyle birlikte Japonya’nan başkenti Tokyo’ya kaçtığı öne sürüldü. Japon şirketi Nikkei’nin sahibi olduğu İngiliz ekonomi gazetesi “Financial Times”, kimliklerini gizlediği kaynaklara dayandırdığı haberinde, 21.7 milyar dolar servete sahip iş insanının Japonya’da yaşadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Üst üste engeller

Çin yönetiminden korktuğu için 6 aydır ailesiyle Tokyo’da yaşadığı belirtilen Ma’nın zamanını, Japonya’daki kaplıcalar ve kayak merkezlerinde geçirdiği, ABD ile İsrail’e seyahat ettiği bildirildi. Çin’de yaptığı eleştiri sonrasında engellerle karşılaşan yatırımcının serveti, Alibaba’nın hedef alınması sonucu 50 milyardan 21.7 milyar dolara düşmüştü. Ayrıca Alibaba’nın dijital ödeme alt markası Ant Group’un 34 milyar dolarlık “tarihin en büyük” halka arzı da Çin yönetimince durdurulmuştu. Ma’nın hükümeti eleştirmesi nedeniyle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Ant Group’un borsaya açılmasını engellediği de belirtilmişti. Geçen hafta da Çin Merkez Bankası’nın Ant Group’a 1 milyar dolardan fazla ceza vermeye hazırlandığı ortaya çıkmıştı.