28.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:
En önemli öğün
ABD’deki araştırma, kahvaltının en önemli öğün olduğunu ortaya çıkardı. Amerikan Kalp Hastalıkları Fakültesi (American College of Cardiology) ve bazı üniversitelerin katıldığı araştırmada, 1974 - 1988 yılları arasında 40 - 75 yaş arası 6 bin 550 yetişkin ile görüşüldü. Katılımcılardan yüzde 5’i hiç kahvaltı yapmadığını, yüzde 11’i arada sırada kahvaltı yaptığını, yüzde 25’i ise geç kahvaltı yaptığını söyledi. Araştırmacılar daha sonra 2011 yılına kadar ölüm kayıtlarını inceledi.
Diyabet, tansiyon
Hayatını kaybeden 2 bin 318 katılımcının kahvaltı alışkanlıklarıyla ölüm oranı arasındaki ilişki ele alındı ve kahvaltıyı atlamanın, kalp ve damar hastalıklarından ölme riskini yüzde 87’ye yükselttiği görüldü. Araştırmada yer alan, Iowa Üniversitesi’nden Dr. Wei Bao, “Kahvaltıyı atlamak diyabet, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterole neden oluyor” dedi. Kalp ve damar hastalıkları, 2016’da hayatını kaybeden 15 milyon kişiyle dünyada başlıca ölüm sebepleri arasında yer alıyor.