Dünya Karabağ'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığına başvurmaya başladı

Karabağ'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığına başvurmaya başladı

24.09.2023 - 10:24 | Son Güncellenme:

Karabağ bölgesindeki Kelbecer şehrinde tespit edilen bir depoda birçok kaçak silah tespit edildi. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev ise bölgede yaşayan Ermeni halktan Azerbaycan vatandaşlığına başvuran kişiler olduğu bilgisi paylaşıldı.

Karabağda yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığına başvurmaya başladı

Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçı gruplar ateşkes kararı sonrasında silahlarını teslim ederken, bölgede tarama faaliyetleri sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kelbecer ilinde kaçak faaliyet gösteren bir firmanın deposunda silah ve mühimmat bulunduğu bildirildi. Öte yandan, uzun yıllar Kelbecer'de “Demirli” bakır-molibden madeninde kaçak faaliyetlerde bulunan şirkete ait binaların askeri amaçlı kullanıldığı belirlendi. Açıklamada, bölgede yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu firmanın tesislerindeki depoda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Karabağda yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığına başvurmaya başladı

AZERBAYCAN VATANDAŞLIĞINA BAŞVURDULAR

Azerbaycan Karabağ’da Ermeni silahlı gruplara yönelik gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarının ardından bölgede yaşayan Ermeni nüfusun entegrasyonu için çalışmalarını sürdürüyor. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ'da yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını söyledi.

Karabağ’da yaşayan bütün Ermeni halkının vatandaşlık için başvuruda bulunabileceğini belirten Hacıyev, “Bu bölgede yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların her birinin Azerbaycan anayasasına uygun olarak vatandaşlık meseleleri değerlendirilecektir. Onlara pasaport ve kimliklerin verilmesi konusu üzerinde çalışılıyor. Elbette başvuranlar var. Bu kişilerin temel isteği güvenlik ve sağlık meseleleridir” dedi.

Haberin Devamı

'HAKLARI VE GÜVENLİKLERİ SAĞLANIYOR'

Azerbaycan’da etnik kökenine bakılmaksızın vatandaşların haklarının sağlandığını vurgulayan Hacıyev, “Lenkeran, Bakü, Gence, Gusar'da Azerbaycan vatandaşlarının ve etnik grupların haklarının korunduğu ve eşit bir şekilde yaşadıkları gibi, Karabağ'da da Ermeni asıllı vatandaşların hakları ve güvenlikleri sağlanıyor” ifadelerini kullandı.