Dünya Karısını takip etti, açığı yakaladı! 230 günde değişen hayat

Karısını takip etti, açığı yakaladı! 230 günde değişen hayat

07.06.2023 - 06:30 | Son Güncellenme:

Elektrikli ve hibrit otomobillerin pazardaki payı büyüdükçe birçok otomobil kullanıcısının merakı da katlanarak artıyor. Son olarak 230 günlük tecrit sürecinden sonra işini bırakan, evini satıp Tesla marka otomobil satın alan Avustralyalı genç adamın yaptığı bir paylaşım, işin boyutunu gözler önüne serdi. Tek tuş ile karısını adım adım takip edebildiğini söyleyen adam, yaptığı iş sayesinde paraya para demiyor.

Karısını takip etti, açığı yakaladı 230 günde değişen hayat

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan ve sıradan bir hayata sahip olan perakende çalışanı Ryan Cowan, 230 günlük Kovid-19 kapanmalarının ardından yaşadığı bunalımı atlatabilmek için hayatında köklü değişiklikler yapmaya karar verdi. Bunun için Cowan, önce işinden ayrıldı ve şehir içindeki evini satarak daha sakin bir yere yerleşti. Ev satışından kalan parayla da ‘hayalimdeki araba’ olarak belirttiği bir Tesla satın aldı. Cowan, ilk başta bu otomobilin kendisi için bir geçim kaynağı olacağını düşünmüyordu. Ancak gidişat onu binlerce kişiye Tesla’nın özelliklerini anlatan bir içerik üreticisi haline getirdi ve 32 yaşındaki adam markanın yaratıcısı Elon Musk’un bile dikkatini çekecek bir popülerliğe sahip oldu.

Karısını takip etti, açığı yakaladı 230 günde değişen hayat

Haberin Devamı

Cowan, artık geçimini TikTok ve YouTube’da yüz bin takipçisi için ürettiği elektrikli araç tanıtımı yaptığı içeriklerle sağlayarak bu konuda meraklı olan binlerce kişinin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Cowan’ın geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptığı bir paylaşım ise bazı kullanıcılar tarafından 'tüyler ürpertici' olarak tanımlandı.

‘HER ŞEYİ GÖREBİLİYORUM’

Ryan Cowan ve eşi Paige Cowan, riskli ama hayatlarını değiştiren kararlarından pişmanlık duymuyor. Daha sakin bir yaşamı tercih eden çift, otomobil seçimini de Tesla Model 3’den yana yaptı. Satın aldıkları elektrikli otomobilden memnun kalan Paige-Ryan Cowan daha sonra bu aracı satarak otomobillerini Model Y’ye yükseltti. Cowan çifti bu satışı yaptığında 4 bin 500 dolar kâr etti.

Haberin Devamı



Karısını takip etti, açığı yakaladı 230 günde değişen hayat

İçerikleriyle kısa sürede popüler hale gelen Cowan, en az bin kişiyi elektrikli otomobil kullanıcısı olmaya ikna ettiğini iddia ediyor ve geçimini yaptığı paylaşımlardan elde ettiği gelirlerle sağlıyor. "Her gün insanlardan 'Senin sayende elektrikli bir arabam var' diyen mesajlar alıyorum, bu kesinlikle beni motive ediyor ve yaptığım şeyi sürdürmeye teşvik ediyor" diyen 32 yaşındaki adam, hesabından yaptığı paylaşımlarda elektrikli otomobil sahibi olmanın dezavantajlarını da anlatıyor. Cowan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımlardan biri de birçok kişi tarafından 'mahremiyet ihlali' olarak değerlendirilen bir dezavantaj olarak yorumlandı.

Ryan Cowan, yakın zamanda yaptığı paylaşımda eve dönüş yolculuğunda olan karısının tam olarak nerede olduğunu, hangi hızda gittiğini ve dinlediği müzikler gibi bilgilerin tamamını görebildiğini söyledi. Cowan, yaşananları, “Eşim eve geliyor ve Tesla uygulaması bana tam olarak yaptığı hızı, dinlediği müzikleri bile gösteriyor. Hatta bana aracın rotasını ve aracın bataryasının en durumda olduğunu dahi gösteriyor” sözleriyle ifade etti. Ryan, uygulama üzerinden eşinin kullandığı arabada çalan müzik ve iç sıcaklık dahil olmak üzere dahili özelliklerini de kontrol edebildiğini söyledi ve navigasyona erişerek aracın izlediği rotaya da erişebileceğini gösterdi.

‘KESİNLİKLE GİZLİLİK YOK’

Cowan’ın paylaşımının altına yapılan yorumlarda birçok sosyal medya kullanıcısı bu durumun mahremiyet ihlali olup olmadığı konusunda fikir alışverişi yaptı. Bu durumun korkunç bir açık olduğunu savunan bazı kullanıcılar "Kesinlikle mahremiyeti sıfıra indiren bir durum" yorumu yaptı. Durumu komik bulan bazı kullanıcılar ise Cowan’ın paylaşımına "Kocama kesinlikle bu arabalardan almalıyım" diyerek espri yaptı.

Karısını takip etti, açığı yakaladı 230 günde değişen hayat

Cowan, önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrikli araç sektöründe 'hızlı bir büyüme' olmasını bekliyor ve kariyerinin daha yeni başladığını belirterek, "İnternette gelip elektrikli araba hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz insanlardan biri olmak istiyorum. Elektrikli araçlar ve kara yolu gezileri, şarj ve teknoloji ve bunların nasıl çalıştığı gibi her şey hakkında bilgi sağlamaya çalışmak için çabalıyorum" şeklinde konuştu. Cowan, yalnızca YouTube reklam gelirinden ayda bin 200 dolar (yaklaşık 4 bin 200 lira) kazanabildiğini söylüyor.