Dünya Kayıp milyoner yamyam kabilede

Kayıp milyoner yamyam kabilede

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zenginlerinden ABD’li Rockefeller ailesinden Michael Rockefeller, 1961’de gittiği Papua Yeni Gine’de kaybolmuştu.

Kayıp milyoner yamyam kabilede

 Kaybolduğunda 23 yaşında olan milyonerin yerli kabileler tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyordu. Ancak son günlerde ortaya çıkan bir video nedeniyle Michael Rockefeller’ın yıllarca Yeni Gine’de bir yamyam kabilesinde yaşadığı öne sürüldü. 1960’larda çekilip ortaya çıkarılmayan bir video da bu iddiaya kanıt olarak gösterildi. Videoda, siyahi Asmat kabilesinin üyelerinin arasında beyaz bir erkek görülüyor. Kabile üyeleri gibi savaş boyaları sürmüş olan mızraklı erkek, kaybolan Rockefeller’a benziyor.

Haberin Devamı

‘Kendini kabul ettirdi’

Videodaki görüntüler, öldüğü varsayılan Rockefeller’ın yamyam kabilede, kendini kabul ettirerek onlardan biri haline geldiğini gösteriyor. Asmat kabilesine büyük hayranlık besleyen Rockefeller’ın, Papua Yeni Gine’de teknesinin batması sonrası kaybolduğu biliniyor. Daha önce Rockefeller’ın kabile üyeleri tarafından öldürülüp pişirilerek yenildiği öne sürülmüştü. Hatta bir belgeselde, Rockefeller’ı yediğini öne süren bir kabile üyesi dahi konuşmuştu. Ancak yeni ortaya çıkan video sonrası, Rockefeller’ın bir şekilde Asmat kabilesine girdiği ve yıllarca burada yaşamış olduğu iddiası ciddi biçimde dikkat çekti.