Dünya Kennedy'nin torunları lanete meydan okudu

Kennedy'nin torunları lanete meydan okudu

06.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy (JFK) 1963'te suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Kennedynin torunları lanete meydan okudu

Jaqueline - John F. Kennedy çiftinin 3 çocuğundan hayatta kalan tek kişi olan Caroline Kennedy'den (64) torunları bulunuyor. ABD'nin eski Japonya büyükelçisi olan Caroline Kennedy'nin eşi, tasarımcı Edwin Schlossberg'den Rose, Tatiana ve John Schlossberg adlı 3 çocuğu var. Kennedy'ler JFK ile kardeşi Robert’ın öldürülmesi, eski başkanın oğlu Patrick'in bebekken hayatını kaybetmesi, diğer oğlu John'un da uçak kazasında ölmesi gibi acılar yaşadı. Ailenin son neslini temsil eden 3 torunun ise "Kennedy laneti" olarak bilinen uğursuzluğun aksine başarılı bir kariyeri bulunuyor. Öte yandan Jacqueline Kennedy de 1994’te yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Rose Schlossberg

33 yaşındaki en büyük torun Rose, Harvard Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı okudu ve New York Üniversitesi'nden interaktif telekomünikasyon alanında yüksek lisans derecesi aldı. Hollywood'da çalışan Rose, "End Times Girls Club" adlı bir internet dizisinde rol aldı. Ayrıca bir belgesel dizisinin ortak yazarlığını ve yapımcılığını üstlendi.

Tatiana Schlossberg

Yale Üniversitesi'nden 2012'de mezun olan Tatiana, 2014'te Oxford Üniversitesi'nden Amerikan tarihi alanında yüksek lisans derecesi aldı. 31 yaşındaki Tatiana ardından gazetecilik kariyerini geliştirip, bilim ve iklim yazıları yazdı. Tatiana 2019'da "2020 Rachel Carson Çevre Kitabı" ödülünü kazanan "Göze Çarpmayan Tüketim: Sahip Olduğunuzu Bilmediğiniz Çevresel Etki" adlı bir kitap yayımladı. 

Haberin Devamı

Jack Schlossberg

En küçük torun olan 29 yaşındaki Jack, Yale Üniversitesi’nde Japon tarihi üzerine yoğunlaşarak tarih eğitimi aldı. Jack, üniversitede Yale Daily News ve The Yale Herald için yazdı. Yüksek lisansa başlamadan önce ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışan Jack, “Suntory Holdings Limited” adlı bir Japon bira, damıtma ve içecek şirketi ve “Rakuten, Inc.” adlı bir Japon e-ticaret şirketi için çalıştı. Jack, yıllar içinde Kennedy ailesinin verdiği Cesaret Ödülleri için çalıştı ve eski Dışişleri Bakanı John Kerry için çalışması da dahil olmak üzere başka işlerle de uğraştı. 2020’de Başkan Joe Biden’ı desteklemek için 2020 Demokratik Ulusal Konvansiyonu’nda konuşan Jack, The Washington Post, The New York Times, Time ve New York dergisi The Cut için yazılar kaleme aldı. Jack, Harvard’da hukuk ve işletme okulunda çift diploma proramını (JD/MBA) geçen hafta tamamladı.