Dünya Kerç köprüsü de hedef olabilir!

Kerç köprüsü de hedef olabilir!

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Güney cephesinde karşı saldırıya geçen Ukrayna’nın hedefinde Kırım var. Kiev yönetimi, Rusya’nın Kırım’ı ülkeye bağlamak adına inşa ettiği Kerç köprüsünü hedef alabileceğinin sinyalini verdi.

Kerç köprüsü de hedef olabilir

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken, son dönemde dikkatler, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım ve çevresi üzerinde yoğunlaştı. Ukrayna ordusunun resmen üstlenmediği saldırılarda, Kırım’daki Ruslara ait üsler hedef alınırken, Rus ordusuna ciddi zarar verildi.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın güney cephesindeki karşı saldırıları sürerken, Herson kentinin Rus güçlerinden geri alınması için büyük mücadele veriliyor. Bu bağlamda Kırım’ın da çok büyük bir önemi var. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, önceki günlerde yaptığı açıklamada, “savaşın Kırım’da başladığını ve Kırım’da biteceğini” söylemiş, Ukrayna’nın nihai hedefinin Kırım da dahil olmak üzere tüm topraklarını geri almak olduğunu duyurmuştu.

‘KÖPRÜ YASA DIŞI’

Tüm dünyanın dikkatini çeken Kırım’daki karşı saldırıların ardından Zelenskiy’nin danışmanlarından Mihaylo Podolyak, “The Guardian”a verdiği söyleşide Kırım’daki duruma değindi. Podolyak, gelecek 2-3 ay içerisinde Kırım’da son haftalarda görülen “gizemli saldırıların” sürebileceğini söylerken, işgal altındaki bölgelerde ikmal hatlarını vurarak “Rus güçleri arasında kaos yaratacaklarını” belirtti.

Haberin Devamı

Podolyak, ayrıca Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’ı Rusya’ya bağlayan Kerç Köprüsü’nün Kiev tarafından hedef alınabileceğinin sinyallerini verdi. Podolyak, “Bu köprü yasa dışı bir yapıdır. Rus ordusunun Kırım’a ana ikmal hattı buradan geçiyor. Bu nedenle ortadan kaldırılmalı. Gönüllü veya gönülsüz olarak” dedi. Ukrayna, Kırım’da geçen haftalarda bir Rus hava üssünde ve cephanelikte meydana gelen saldırıları resmen üstlenmemişti. Kiev, son günlerde bölgedeki saldırılarında Rus ordusunun ikmal yolları ve mühimmat depolarını hedef aldı. Salı günü Kırım’daki Saki hava üssüne saldırı düzenlenmiş, önceki günse Mayskoye köyü yakınlarındaki Rus mühimmat deposu patlatılmıştı.

‘Onlara yarardı’

Washington Post’a konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaş başlamadan önce halka ‘neden Rus işgaline karşı uyarı yapmadığı’ sorusunu yanıtladı. Ukrayna halkına savaşa hazırlık için yiyecek stoklamayı söylemenin, Rusya için hızlı bir zafer anlamına geleceğini belirten Zelenskiy, böyle bir senaryoda Rusya’nın Ukrayna’yı üç gün içinde yenebileceğini, kaosun Moskova’nın işine geleceğini belirtti.

NATO’DAN UYARI

Rusya’nın kontrolünde bulunan Zaporijya nükleer tesisinin durumu endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Birleşmiş Milletler’e bağlı ekiplerin nükleer tesise acilen girmesine izin verilmesi gerektiğini ifade etti. Rusya’nın nükleer tesis çevresindeki hareketlerinin büyük bir tehlike yarattığına dikkat çeken Stoltenberg, Rus askerinin tesisten çekilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Kerç köprüsü de hedef olabilir

Boris Johnson’ın parti liderliğinden ve başbakanlıktan istifası sonrası başlayan yarışta son ikiye kalan Rishi Sunak, kampanyasına devam ediyor. Sunak, Kuzey Irlanda’daki bir fabrikayı ziyaret ederken, Ukrayna’ya gönderilmek için hazırlanılan silahları inceledi.