Dünya KKTC'de orman yangını kontrol altında

KKTC'de orman yangını kontrol altında

31.07.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

Girne'deki Karşıyaka köye yakınlarından yükselen alevler, hızlı müdahale sayesinde kuşatıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, yangın bölgesine gelip bilgi aldı.

KKTCde orman yangını kontrol altında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne bölgesine bağlı Karşıyaka köyünün güneybatı kısmındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Haberin Devamı

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamaya göre, saat 12.30 sıralarında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Sivil savunma ve çevrede yaşayanların da yoğun çabasıyla alevler kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Lapta Belediyesi sosyal medya üzerinden soğutma çalışmaları için bölgedeki tüm su tankeri olan vatandaşlara yardım çağrısı yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangının çıktığı Karşıyaka köyüne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Haberi alır almaz bölgeye geldiğini aktaran Tatar, alevlerin önünün kesilmesi için olağanüstü bir gayret gösterildiğini kaydetti.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'le (BM) temas halinde olduğunu belirten Tatar yangının yayılması halinde helikopter ihtiyacının olabileceğini de söyledi ancak alevler kontrol altına alındı.