Dünya Koltuğu geri aldı yeniden en zengin

Koltuğu geri aldı yeniden en zengin

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Twitter ve Tesla’nın sahibi Elon Musk, LVMH’nin sahibi Bernard Arnault’a kaptırdığı ‘dünyanın en zengini’ unvanını, 192 milyar dolara ulaşan net servetiyle geri aldı.

Koltuğu geri aldı yeniden en zengin

Elon Musk ve Bernard Arnault, dünyanın en zengin 500 kişisini sıralayan Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde bu yıl en üst sırada yer almak için kıyasıya mücadele ediyor. Twitter, Tesla ve SpaceX’in sahibi, ABD’li iş insanı Elon Musk, geçen nisanda LVMH’nin Başkanı Bernard Arnault’a kaptırdığı “dünyanın en zengini” unvanını geri aldı. Musk, büyük ölçüde Tesla sayesinde bu yıl 55.3 milyar dolardan fazla kazandı. Endekse göre Musk’ın serveti şu anda yaklaşık 192.3 milyar dolar değerindeyken, Arnault’nun serveti yaklaşık 186.6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Nisandaki sıralamada 211 milyar dolarlık servetiyle Musk’ı geçerek dünyanın en zengini olan Fransız iş insanı Arnault’un aralık ayında ilk defa Musk’ı geride bırakmıştı. Arnault’un kurduğu, Louis Vuitton, Fendi ve Hennessy gibi markaları barındıran LVMH hisseleri nisan ayından bu yana yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti ve tek bir günde Arnault’un servetinden 11 milyar dolar silindi. Buna neden olarak özellikle kritik pazar olan Çin’de yavaşlayan ekonomik büyümeye dair işaretlerle, lüks sektörün canlılığına olan inancın azalması gösteriliyor.

“Dünyanın en zenginleri” listesinde Amazon’un sahibi Jeff Bezos, 144 milyar dolarlık servetiyle 3. ve Microsoft’un sahibi Bill Gates, 125 milyar dolarla listenin 4. sırasında kendisine yer buldu.