Dünya Korkuları gerçek oldu! 100'e yakın, hepsi ölümcül...

Korkuları gerçek oldu! 100'e yakın, hepsi ölümcül...

13.10.2021 - 13:24 | Son Güncellenme:

Sonoma County sakini kadın, döşeme tahtalarının altına yuva yapan yılanlar olduğundan şüphelenmeye başladıktan sonra, Sonoma County Sürüngen Kurtarma'yı aradı ve akıl almaz bir tabloyla karşılaştı.

Korkuları gerçek oldu 100e yakın, hepsi ölümcül...

Kaliforniyalı bir kadının en büyük korkuları, bir sürüngen ekibinin evinin altında arama yapmasıyla doğrulandı.

Haberin Devamı

Ekip, Facebook sayfasında yaklaşık dört saatlik bir kurtarma operasyonu sırasında 22 yetişkin ve 59 yavru yılanı mülkten kurtardıklarını bildirdi.

Sürüngen kurtarma ekibinin yöneticisi Alan Wolfe eve dönüş ziyaretinde yedi yılan daha çıkardı. Bu, mülkten alınan toplam yılan sayısını 88'e getiriyor.

'DAHA FAZLASI OLACAK'

Sonoma County Reptile Rescue, geride hiçbir çıngıraklı yılan kalmadığından emin olmak için 15 Ekim'e kadar birkaç kez eve geri dönecek.

Wolfe gönderiye şunları ekledi: "Orada hala daha fazlası olacak... İstedikleri gibi gelip gidebileceklerinin farkındalar ama ben onlara başka bir yerde yeni bir ev veriyorum."

Korkuları gerçek oldu 100e yakın, hepsi ölümcül...

Kaliforniya'da sık görülen bu sürüngenler yaklaşık 1 metre uzunluğa kadar büyür ve yeşilimsi kahverengi veya yeşilimsi gri renktedir. Tüm çıngıraklı yılanlar gibi geniş, düz kafaları vardır.

Haberin Devamı

Burke Müzesi, kayalık otlaklar gibi kuru alanlarda yaşayan ancak çöllerden kaçınan bu yılanların doğurma mevsiminin ağustos sonundan ekim ayına kadar sürdüğünü belirtti.

Dişilerin 4 ila 22 bebeği oluyor ve genellikle doğum yapmak için tek bir inlerde toplanıyorlar, bu da kadının evinde neden bu kadar çok yavru bulunduğunu açıklıyor.

TEDAVİ EDİLMEZSE ÖLÜMCÜL

Yılanlar, avlarını öldürmek için zehirli ısırıklar kullanarak küçük memeliler ve yuva yapan kuşlarla beslenir. Engerek ailesinin bir parçası olan kuzey Pasifik çıngıraklı yılanının zehri, insanlarda şiddetli ağrı, şişme, kabarma, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir.

Daha ileri durumlarda, zehir kan pıhtılaşmasını bozabilir ve kırmızı kan hücrelerini parçalayarak şok ve organ hasarı gibi ciddi sistemik semptomlara yol açabilir. Bu durum, tedavi edilmezse nihayetinde ölüme yol açar.

Genellikle gece harekete geçen yılanlar, genellikle insanlarla temastan kaçınırlar ancak yılan saldırıları nadir de değildir. Kuzey Pasifik çıngıraklı yılanının herhangi bir ısırığı tıbbi bir acil durum olarak ele alınmalıdır ve bu gibi durumlarda ilk altı ila sekiz saat kritiktir.

Isırılan hastalar panzehir ile tedavi edilir ve susuz kalmalarını önlemek için intravenöz sıvılar verilir.