Dünya Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı!

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı!

22.09.2022 - 16:56 | Son Güncellenme:

Karmaşık ilişkileri ve entrikalarıyla gizemini her zaman koruyan Kraliyet Ailesi'yle ilgili yazılan bir kitap gündeme bomba gibi düştü. Saraydan, ismi gizli tutulan kıdemli bir kaynağa dayandırılan iddialar, Kral ile kardeşi arasındaki ilişkinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ileri sürüyor.

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı

Kraliçe Elizabeth'in 96 yaşında hayata gözlerini yummasıyla bir anda tüm dünyanın en çok konuştuğu konu haline gelen Kraliyete Ailesi'nde sular durulmuyor. Konsort Kraliçe Camilla hakkında kaleme alınmış bir kitapta anlatılanlar ortalığı karıştıracak cinsten.

Haberin Devamı

Angela Levin imzasını yaşıyan ve Camilla'nın hayatını anlatan yeni kitap, İngiiliz Telegraph gazetesinde seri olarak yayınlanınca gündeme bomba gibi düştü. Daha önce de Kraliyet Ailesi hakkında çok satan kitaplara imza aran Lanvin'in yazdıkları, annesinin ölümünden sonra Kral olan Charles'ı yakından ilgilendiriyor. Buna göre adı skandallara karışan Prens Andrew ile ağabeyi Charles'ın arası son derece gergin.

KOMPLO İDDİASI

Kitapta York Dükü'nün Camilla'ya 'çok kötü' davrandığı ve Kraliçe'nin en büyük oğlu Charles'ın Kral olmasını engellemek için Prenses Diana ile komplo kuracak kadar ileri gittiği iddia ediliyor.

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı

Andrew'un kitapta iddia edilen planına göre, Eğer Kraliçe, William'ın 18'inci yaşından önce ölseydi, Charles tahttan indirilir, Andrew vekil kral yapar ve William taht için sıraya girerdi.

Haberin Devamı

İçeriden kıdemli bir kaynağın iddiasına göre Levin, "York Dükü'nün Prens Andrew'un Prens William'ın Naibi olması amacıyla Diana ile Prens Charles'ı kenara itmek için plan yaptığını yazdı.

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı

Yazar Angela Levin, "Andrew, annesi öldüğünde Charles'ın kral olmaması ve William'ın tacı takacağı umuduyla çok sıkı kulis yaptı" dedi ve ekledi:

Ağabeyinin tahta geçmesini engellemek için elinden geleni yaptı.

Saraydan Levin'e bilgi sızdıran bir kaynak, iddiaya göre şunları söyledi:

Diana hayattayken, Andrew'un karısı, York Düşesi Sarah ile olan dostluğu aracılığıyla, Prens Charles'ı bir kenara itmeye çalışmak için Andrew ile komplo kurdu. O zamanlar reşit olmayan Prens William'ın naibi olacaktı. Paranoyanın gerçeğe dönüştüğü karanlık ve tuhaf zamanlardı. Davranışı, aynı fikirde olmayan Kraliçe Elizabeth için çok olumsuz ve son derece tatsızdı. Yine de, ülkeyi bir şekilde yönetemediği için çok kızgındı. Camilla'nın ortaya çıkışına ve kabulüne o kadar düşmanca davrandı ki, şimdiye kadar affedip affetmediği bile şüpheli.

EVLİLİĞİN GERÇEKLEŞMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI

Yazar Levin ayrıca, Dük'ün Charles'ın Camilla ile evliliğine olan düşmanlığı hakkında da yazdı ve Andrew'un Kraliçe Elizabeth'e onun hakkında kötü sözler sarf ederek evliliği onaylamaması için elinden geleni yaptığını iddia etti.

Bu iddialar arasında, Camilla'nın yeterince aristokrat olmaması ve güvenilmez olduğunu da vardı. 1998'de, Charles 50 yaşına geldiğinde bir parti verildi, ancak Kraliçe ve Prens Philip, Camilla'nın orada olması durumunda reddetti.

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı

SAPIK MİLYARDERLE OLAN İLİŞKİSİ ARALARINI DAHA DA BOZDU

Camilla'nın yakın arkadaşlarından Lucia Santa Cruz, geçmişe dönip baktığında yaşananları şöyle anımsıyor:

Camilla, Andrew Parker Bowles ile evliyken, onunla Balmoral'a gider ve Kraliyet ailesine katılırdı. Onunla çok iyi geçindiler... Ama ikisinin evliliği yıkılıp Camilla ve Prens Charles arasındaki yakınlık doğduğunda reddedildi ve tüm suç ona atıldı. Bu çok adaletsizdi.

York Dükü ve Kral Charles'ın, Prens Andrew'un hapiste intihar eden sapık milyarder Jeffrey Epstein ile yakın ilişkilerinin ortaya çıkmasından bu yana, dramatik bir şekilde kötüleşen ve gergin bir ilişkisi olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Buckingham Sarayı, Ocak ayında Prens'in tüm askeri unvanlarından ve himayelerinden sıyrılacağını ve Virginia Giuffre'ye karşı cinsel istismar davasını özel bir vatandaş olarak savunacağını duyurduğunda, şimdiki Kral'ın karar üzerinde etkili olduğu ifade ediliyor.

Saray kaynakları, Andrew'un bir yargıcı hukuk davasını reddetmeye ikna etme konusundaki teklifin başarısız olmasının ardından, Kraliyet Ailesi içerisinde acımasız ve hızla alınan kararın "geniş çapta tartışıldığını" söyledi.

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı

Charles ve oğlu William'ın, onu kraliyet ailesinin aktif bir üyesi olmaktan çıkarmak için yapılan hamlede "etkili" oldukları anlaşıldı. Charles'ın kararla ilgili düşüncelerini paylaşmak için annesiyle telefonda konuştuğu söyleniyor.

Saraydaki bir kaynak o zaman şunları söyledi:

Galler Prensi ve Cambridge Dükü tarafından tavsiye edilen ve Kraliçe tarafından onaylanan acımasız ve hızlı bir karardı.

Daha sonra Şubat ayında Charles'ın kardeşine resmi etkinliklerde 'gözden uzak durmasını' söylediği bildirildi. Prens Andrew, o zamandan beri kendisi hakkındaki cinsel istismar iddialarını ortaya atan Giuffre ile herhangi bir yanlış yaptığını kabul etmediği bir anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

Bu, Levin'in Kraliyet Ailesi hakkındaki ilk kitabı değil. Ödüllü bir gazeteci ve biyografi yazarı olan Levin, daha önce 2018'de Prens Harry ve 2015'te Prens William ve Kate hakkında olmak üzere Kraliyet Ailesi mensuplarının biyografilerini yayınlamıştı.

Kral lobisi... Prenses Diana ile birlikte planladı

Son çalışması, "Cornwall Düşesi Camilla: Dışlanmıştan Konsort Kraliçe'ye" adlı kitabında Levin, Camilla'nın kraliyet ailesinin kıdemli üyeleriyle olan ilişkisini ve zaman içinde nasıl geliştiğini araştırıyor.