Dünya Küçük kızları bile kodlama yapıyor

Küçük kızları bile kodlama yapıyor

26.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin kişilerinden olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in eşi Priscilla Chan, 4 ve 5 yaşlarındaki iki kızlarının babalarıyla bilgisayar kodlaması yaptığını söyledi

Küçük kızları bile kodlama yapıyor

DIŞ HABERLER - Sosyal medya devi Facebook’un kurucusu, ABD’li milyarder Mark Zuckerberg’in (37) kızları da kendisinin yolunda yürüyor. Zuckerberg’in eşi Priscilla Chan, 5 ve 4 yaşlarında olan iki kızlarının babalarından bilgisayar kodu yazmayı öğrendiğini açıkladı. Bir çocuk doktoru ve hayırsever olan Chan, İngiliz “Sunday Times” gazetesine verdiği röportajda, Zuckerberg’in kızları Maxima ve August’a “uyku rutini” olarak bilgisayar kodlaması yapmayı öğrettiğini söyledi. Chan, “Uyku zamanında bazen birlikte kitap okurlar, bazen de birlikte kodlama yaparlar. Mark, August 3 yaşına geldiğinden beri çocuklarla bilgisayar kodlaması yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Mark biraz asiydi’

Bilgisayar dahisi eşiyle Harvard Üniversitesi’nde okurken tanışan Priscilla Chan ayrıca Mark Zuckerberg’i ilk gördüğünde, onun “biraz asi” olduğunu düşündüğünü de itiraf etti. Priscilla Chan, üniversitedeyken bir partide tuvalet için sıra beklerken tanıştığı Zuckerberg ile birkaç randevudan sonra sevgili olduklarını ancak zaman geçtikçe Zuckerberg’in kurallar ve düzenlemelere dikkat etmemesinin onu dehşete düşürdüğünü söyledi. Chan, “Ben bir kural bozucu değilim... Harvard Üniversitesi’ne giden yolu kelimenin tam anlamıyla tırnaklarımla kazımıştım. Tutucu Priscilla için Mark biraz asiydi” dedi. 121 milyar dolar civarında servete sahip Mark Zuckerberg ile Priscilla Chan’ın kızlarından Maxima 5, August ise 4 yaşında. Çocuklar hem annelerinin hem babalarının soyadlarını taşıyor.